donderdag 28 mei 2015

Favoriete edublogsters - vrouwen om te volgen

Toen ik een tijdje geleden een lijstje maakte van mijn favoriete edubloggers, kreeg ik van Willem van Karssenberg de opmerking dat de vrouwen daar toch wel een beetje in misten. Of ik niet ook zo'n lijstje kon maken met vrouwelijke edubloggers. Uiteraard. Dat kan ik.


Bij deze. Dit zijn mijn favoriete vrouwen om te volgen. Is het niet via hun blog of website, dan wel op Twitter, Pinterest of Eduapp. In willekeurige volgorde:


Linda Humme
Juf, bronnenverzamelaar, grote deler en energiek. Zij houdt een uitgebreide yurls bij, doet workshops over van alles en nog wat dat met onderwijs en ict te maken heeft. Ze is erg praktisch van aard. Te volgen via Twitter

Karin Winters
Ook al genoemd in mijn vorige lijstje. Zij is voor mij de moeder van de edubloggers in Nederland. In de vrouwenversie van het lijstje mag zij dus niet ontbreken. Zij blogt op KarinBlogt.nl en op KarinWinters.nl 

Tessa van Zadelhoff
Bekend van het reisbureau 'Beartravel' dat zij ooit oprichtte met haar klas. Digibordenspecialist, werkt ook voor Kennisnet. Stond aan de wieg van BoekTweePuntNul. Een vrouw met veel kennis - die ze gelukkig ook deelt - en een groot netwerk.
A.k.a. Warempel.

Amber Walraven
Onderzoeker op het domein van gebruik van ict in het onderwijs. Werkt bij Radboud Universiteit/ITS. Zij heeft een eigen blog en laat vooral van zich horen via Twitter. Enthousiast, open en vriendelijk, is hoe ik haar zou typeren.

Hilde Vorsselmans
Juf Hilde doet verslag van activiteiten met haar klas op haar blog 'Juf groeit'. Zij ging bijvoorbeeld in een vrij vroeg stadium met haar groep aan de slag met Flipping the Classroom en later met iPads. Dat is op zich al bewonderenswaardig, maar zij deelde het ook nog eens. Ervaringen rechtstreeks uit de Vlaamse praktijk. Verder is ze te vinden op Pinterest en Twitter.

Ilse Meelberghs
Ik volg Ilse pas sinds kort. Pas sinds heel erg kort. Eigenlijk pas sinds ik van Karin de vraag kreeg om mijn persoonlijke why te formuleren. Maar wat ik op haar blog vind, vind ik de moeite waard. Wat zij precies voor werk doet, is mij nog niet helemaal duidelijk. Ze is docent bij Zuyd Hogeschool. En imker en tuinier. En iets met duurzaamheid. Mooie combinatie. Zeker als je daar ook over blogt. Zie www.delerendedocent.com.

Maike Douglas
Zij is kleuterjuf van de nieuwe stempel. Ook ict-coördinator, en altijd nieuwsgierig om iets te leren. Haar partner is prentenboekenmaker. En dat vind ik een leuke combinatie. Zij schrijft over haar klas, haar eigen leren en haar thuis. Te vinden op haar website, op Twitter en Pinterest.

Eveline Kaleveld
Ook kleuterjuf en ict-minded ingesteld. Zij geeft trainingen Gynzy (ook prima te gebruiken in een kleuterklas) en is, zoals ze het zelf zegt, een fanatiek eduapper. De berichten op haar website zijn vaak reviews van ict-producten die ze in de praktijk in haar klas heeft uitgeprobeerd. En dat deelt ze dan. Te volgen via www.kleutersdigitaal.nl en Eduapp.


Wat is jouw lijstje van favoriete vrouwelijke edubloggers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...