Over mij

In 1999 werd ik meester. Ik werkte fulltime als leraar op basisschool De Ontmoeting (Molenwijk, Den Haag). Al snel gingen de computers op school me interesseren. En ik werd ict-coördinator. De extra zorg aan leerlingen trok me ook. Ik deed een post-hbo remedial teacher en ging aan specifieke leerlingen extra hulp geven. 
In 2009 werd ik gevraagd om bovenschoolse ict-taken te gaan doen binnen onze stichting en van daaruit ben ik op een gegeven moment stafmedewerker onderwijs en ict geworden. In 2011 heb ik daarnaast de overstap gemaakt naar één van de andere scholen als ict-coördinator. Daar heb ik gewerkt tot eind 2016. Verandering en ontwikkeling is mij niet vreemd.

Ik ben uitermate geïnteresseerd geweest in het gebruik van technologie in het basisonderwijs.  Zowel de grote vlucht die de technologie neemt, alswel het onderwijsproces waarop dat wel (of vaak ook niet) van toepassing is. Daar heb ik in het verleden op dit blog intensief verslag van gedaan. In januari 2017 ben ik gestopt met intensief te bloggen op dit blog. Eerst kondigde ik een volledige stop af, maar sinds februari 2018 postte ik sporadisch weer een bericht.

In 2015 werd ik vrijwilliger bij Voedselbos Vlaardingen. Daar zette ik de website op, hielp mee in het bos met onderhoud en werd bestuurslid bij de stichting. In 2018 werd ik vrijwilliger bij de Polderij, een duurzame vergaderlocatie bij mij in de buurt, om mee te werken bij het onderhoud van hun buitenruimte. In datzelfde jaar startte ik een klein bedrijfje onder de noemer 'Groendoenerij'. Ik doe allerlei kleinschalige groenprojecten. Onderhoud en aanleg van particuliere tuinen, ondersteuning voor moestuinen, interieurbeplanting en wat er zoal op mijn pad komt. Vooral om te ontdekken wat ik nou zo leuk vind aan het werken in het groen.

In 2021 heb ik besloten om mijn leven een andere wending te geven. Ik ben gestopt met mijn werk in het onderwijs en heb me ingeschreven bij de Warmonderhof. Daar rondde ik in 2023 de deeltijdopleiding biodynamische landbouw en veeteelt af. Het doel daarvan was om in staat te zijn te zijn zelf een moestuinderij te starten. En daarmee een bijdrage te leveren aan de voedseltransitie die zich aan het voltrekken is. Eind 2022 heb ik de eerste stappen gezet voor de start van mijn eigen zelfoogsttuin: De Groentemeester. In 2023 draaide ik het eerste succesvolle jaar.

Mijn interesse is dus duidelijk verschoven naar veel groenere onderwerpen en een stuk meer duurzaamheid. De zoektocht naar regeneratieve systemen vind ik erg boeiend. Om mijn nieuwe interesse kracht bij te zetten, heb ik besloten dit blog voor dit doel in te gaan zetten. Over onderwijs en ict zullen hier geen bijdragen meer verschijnen. Wel over duurzaamheid en voedselproductie bijvoorbeeld.

Daarnaast ben ik vooral ook vader van 2 kinderen, een zoon en een dochter. Zij doen het beide ontzettend goed op school. Hij is hard op weg om programmeur te worden (zie www.geheimesite.nl) en werkt inmiddels bij Qdentity als junior developer. En zij is actief bij Circus Rotjeknor waar ze onder andere heeft leren eenwielfietsen en docent-assistent is geworden. Mijn vrouw werkt op Hogeschool Utrecht als docent / onderzoeker NGT en is in juni 2020 gepromoveerd. Zij deed tussen 2016 en 2020 onderzoek naar de didactiek van Nederlandse Gebarentaal. Kortom, een gezin om trots op te zijn.

Op het web ben ik voornamelijk te vinden via dit blog. Alles op dit blog schrijf ik overigens op persoonlijke titel. Verder ben ik actief op Linkedin. Mijn accoutn op Twitter, dat inmiddels veranderd is in X, onderhoud ik niet meer actief. De Groentemeester is ook via Instagram te volgen.