woensdag 20 mei 2015

2 gratis manieren om je scherm te delen

Soms kan het handig zijn om je scherm te delen met iemand op een andere locatie zodat diegene kan meekijken met wat er op jouw scherm gebeurt. Of andersom; dat jij met de ander kunt meekijken.
Ik heb daar vaak mee te maken als een helpdeskmedewerker van onze netwerkbeheerder een gebruiker wil helpen met instellingen die onder dat gebruikersprofiel gemaakt moeten worden. Onze netwerkbeheerder gebruikt daarvoor GoToAssist. Het nadeel daarvan is dat het (na een proefperiode van 30 dagen) een betaalde licentie vereist. Voor een professionele helpdesk een vereiste, maar niet voor iedereen.

Als je sporadisch een keer met iemand wil meekijken, kun je ook gebruik maken van gratis alternatieven. Ik ken er twee die voor dat doel voldoen.

Screenleap
Op screenleap.com kun je een sessie starten. Er verschijnt een groene rechthoek op je beeldscherm en alles wat binnen die groene rechthoek valt, wordt getoond op het scherm van degene die met je meekijkt. Als je de sessie start, zie je een code die je kunt delen met degenen die met jou mee mogen kijken. Met screenleap kun je niet de besturing van de pc overnemen, maar je kunt (tot een half uur lang) wel gratis met iemand meekijken.

Join.me
Via Join.me kun je met iemand meekijken, en diegene kan ook de besturing van zijn pc overgeven aan jou. Deze dienst is een beetje uitgebreider dan screenleap en kan zich in de betaalde versie meten met GoToAssist. Online meetings waarbij verschillende deelnemers na elkaar hun scherm kunnen delen, zijn in de betaalde versie ook mogelijk. Maar de basis (gratis) versie is een prima tool om af en toe mee te kunnen kijken op een scherm.


Ben jij wel eens in de situatie dat je je scherm wilt delen? En hoe regel je dat dan?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...