dinsdag 26 mei 2015

Gebruik je iPad als digibord met deze 5 apps

In twee eerdere posts ging ik in op het gebruik van het digibord. In deze blogpost maakte ik een lijstje van 11 mogelijke smaken digibordsoftware en in deze post ging ik in op 9 gebruiksmogelijkheden van het digibord. Die twee posts passen erg bij een normale configuratie die je in de meeste klassen tegenkomt: een pc die verbonden is met een beamer en bord of met een touchscherm. Maar het kan ook anders.

Je kunt ook een scherm in de klas ophangen dat je verbindt met een iPad. Daarmee maak je de touchinterface van het grotere scherm zelf ineens minder belangrijk, want je bestuurt het allemaal op je iPad. En wat je op de iPad toont, komt ook op het grotere scherm te staan. Dan heb je geen touchscherm meer nodig, maar een gewone televisiemonitor. Én dan heb je een digibord-app nodig. En gelukkig zijn die er. En bovendien heb je ook nog wat te kiezen. Hieronder een greep van 5 uit tal van mogelijkheden.

Explain Everything
Met Explain Everything krijg je niet alleen een interactief whiteboard op iPad formaat. Maar het is tegelijkertijd ook een screenrecorder. Dus je kunt een uitleg op je bord ook gelijk opnemen en voor later gebruik beschikbaar maken. De app is beschikbaar voor Windows, iOS en Android. Hij is niet gratis, maar kost voor de iPad-app bijvoorbeeld €2,99. Meer info.

Educreations
Met Educreations krijg je een app die qua functionaliteit erg lijkt op Explain Everything. Maar het verdienmodel erachter verschilt. Zij bieden de app gratis aan als toegang tot de clouddienst die het eigenlijk is. En die dienst kent een freemiummodel. Dat betekent dat het basisgebruik gratis is, maar als je meer functies wilt, of meer opslag o.i.d. dan moet je ervoor gaan betalen. Meer info. Alleen beschikbaar voor iOS.

Screenchomp
Deze app is gemaakt door TechSmith, de makers van onder andere Snagit, Jing, Coach's Eye en Camtasia. Het levert een simpel whiteboard op waarachter je een foto kunt plaatsen (waarop je dus kunt annoteren). Er zit een record-tool op, zodat je je uitleg beschikbaar kunt maken voor een later moment. De app is gratis en alleen beschikbaar voor iOS. Meer info.

Doceri
Deze app is er in twee smaken. Een iPad-app en een Windows-app. En daarnaast hebben kun je ook gebruik maken van Doceri Desktop. Als je dat programmaatje installeert op je pc, kun je met je tablet-app van Doceri de pc overnemen en vanaf je tablet je pc besturen. De app zelf levert ongeveer hetzelfde als de bovenstaande varianten, namelijk een whiteboard met tools en een opnameknop. Apart detail is wel dat de iPad-app gratis is, en de Windows-app bijna 5 dollar kost.
Meer info.

Prowise Presenter
Prowise is digibordsoftware die via de browser werkt. Maar op een iPad doet flash het niet. En daar heeft Prowise wat op gevonden. Want ze hebben van hun cloudsoftware gewoon een app gemaakt. En die is gratis beschikbaar. Ze leveren een whiteboard-app met tools zoals je ook in de webbased versie kunt terug vinden. Je hebt er wel een Prowise account voor nodig. En dat werkt volgens het freemium model. De basisfunctionaliteit is gratis. Als je meer wilt, ga je betalen.
Meer info.


Gebruik jij je iPad al voor instructie op je bord? Hoe dan?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...