maandag 25 mei 2015

3 apps waarmee je telefoon een scanner wordt

Voor het scannen van een document of een visitekaartje had je vroeger een apparaat nodig ter grootte van een flinke schoenendoos, of groter. Dan stuurde je dat naar een computer die er met en beetje geluk bewerkbare tekst van kon maken.
Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een scanner op zak, maar vaak realiseren mensen zich dat niet. Het enige wat je daar nog voor moet doen, is het installeren van de software die jouw telefoon omtovert in een scanner. Mét tekstherkenning. Die software noemen we tegenwoordig 'apps'. Ik ken er drie die hun werk goed doen.

Office Lens
Dit is technologie van Microsoft. Werkt goed samen met OneNote en zal op ieder apparaat beschikbaar komen. Het is er al voor Windows en iPhone. Voor Android is alleen een preview beschikbaar op dit moment. Meer info via OfficeBlogs.
Gratis voor Windows. voor iPhone en iPad en voor Android (preview)

Evernote Scannable
De makers van de notitie-app 'Evernote' hebben ook een scan-app uitgebracht. De bedoeling is natuurlijk dat die scan-app je helpt om al je notities te digitaliseren zodat je nog meer in Evernote gaat stoppen. Je kunt vanuit Scannable echter ook de scans naar andere bronnen sturen. Meer info via de website van Evernote.
Gratis voor iPhone en iPad.

Prizmo
Een app van Belgische makers met de naam Creaceed. Deze app is niet gratis. Ik vind hem zelfs fors qua prijs. Je kunt er mee scannen. Er zit OCR (Optical Character Recognition) op waardoor je teksten uit foto's bewerkbaar maakt. Maar dat kunnen de bovenstaande gratis apps eigenlijk ook. Prizmo bestaat al wel een tijdje langer. Het is de oudste van de drie. Naast scannen zitten er nog meer functies in de app, zoals vertalen, voorlezen en uitvoer naar meerdere bestandsformaten. Meer info via de website van Creaceed.
€9,99 voor iPhone en iPad.


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...