Zo gezegd, zo gedaan. Ik vroeg vrijwilligers Kees en Rob op maandag om in ieder geval de palen netjes te gaan neerzetten. En dan zouden we daarna wel verder zien.
's Avonds appte Kees me of hij het de volgende dag kon komen afmaken. We hadden hout en schroeven die we konden hergebruiken. Dus ja, graag! Aan het eind van de dinsdagmiddag stond daar opeens een heuse compostbak. Erg blij mee. En precies op tijd, want zo langzamerhand zijn we bezig met steeds meer groentebedden afoogsten om er groenbemesters in te gaan zetten. En van de gewasresten kunnen we op deze plek nu dus mooi compost gaan maken.
--
De leestips
Er lijkt zo langzamerhand wel wat beweging te komen. Maar het gaat zo tergend langzaam…
Iedere week een persconferentie over klimaat door de minister-president. Dat is ook een idee.
Wat is eigenlijk de beste manier om bureaucratie te verminderen?
Kan de NOS hier alsjeblieft mee stoppen, met die peilingwijzer? Ik zou goede verslaggeving over de inhoud van de programma’s op prijs stellen, in plaats van populariteitslijstjes en verslagen van machtsspelletjes. Maarja, dit soort artikeltjes is natuurlijk veel makkelijker te produceren en waarschijnlijk klikken mensen hier lekker op door.
Dat is pas progressief.
En er zijn dus nog steeds mensen die zeggen dat het niet steeds warmer wordt op onze planeet. Dat begrijp ik niet.
Heldere uitleg over het demonstratierecht.
Ze hebben hier wel een punt dat er vooral over ‘tekorten’ wordt gesproken als je geen vlees meer zou eten. Dat is ook mijn eerste associatie. Er zou meer onderzoek gedaan moeten worden. En dan zonder dat de voedingsindustrie zich ermee bemoeit.
Over de impact die vlees op het klimaat heeft, heb ik een andere mening. Je zou je vlees met zorg moeten kiezen. Denk dan aan kleinschalige productielocaties die dieren gebruiken om het ecosysteem te verbeteren en te verrijken. Kijk bijvoorbeeld naar Boeren in het Bos.
Overzicht van handige gratis praatplaten over voedselbossen en andere onderwerpen.
Onvoorstelbaar eigenlijk. Veel Nederlanders vinden iets van verstoring van natuurgebieden zoals het Amazonewoud of het Great Barrier Reef. Daar zou dan iets aan gedaan moeten worden door lokale autoriteiten. Maar we hebben dus ook ons eigen unieke ecosysteem, de Waddenzee. Daar moeten we voor zorgen, we moeten het niet stuk maken voor tijdelijk economisch gewin. Anders doen we het net zo slecht als de mensen in die verre oorden.
--
De kijktip
Deze mensen weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Erg knap.
En wat fijn om zo mee te kunnen leren over permacultuur op basis van een concreet project.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten