Op de foto hiernaast zie je het bord dat bij de ingang staat en waarop vermeld staat wat er deze week te oogsten is. Bij de betreffende teeltbedden staan dan vlaggen zodat de oogstaandeelhouders weten waar ze deze gewassen kunnen oogsten. Zo komt ieder op zijn eigen moment zijn eigen groentes bij elkaar oogsten.
Ik verzorg bij BuitenLeeft dan koffie en thee, wijs mensen indien nodig de weg, en maak een praatje met de deelnemers. Dat levert vaak interessante gesprekken op en het is iedere week weer erg gezellig.
Helaas ga ik na dit seizoen stoppen bij deze tuinderij. Want ik moet tijd gaan vrij maken om mijn eigen zelfoogsttuin op de grond te krijgen. Stadstuinderij BuitenLeeft is dus op zoek naar een nieuwe gastheer of gastvrouw. Laat het gerust weten als je iemand kent die dat leuk zou vinden. Je kunt dan het beste contact opnemen met Margriet Knopse via info@buitenleeft.nl.
En voor wie dat nog niet gehoord had: op www.degroentemeester.nl vind je meer informatie over wat ik van plan ben.
--
De leestips
Hij heeft gelijk.
Tips om energie te besparen zijn altijd handig. Hier doet milieudefensie hun duit in het spreekwoordelijke zakje.
Lokaler en plantaardiger eten. Dat vraagt om meer plekken voor kleinschalige landbouw. Zoals zelfoogsttuinen. Goed idee!
Schiphol en krimp, dat zijn toch twee dingen die bij elkaar moeten gaan horen. Dat lijkt dus op de goede weg. Waarom doet KLM daar zo moeilijk over? Is het nog niet tussen hun oren geland dat ook zij moeten veranderen?
Het is te hopen dat er in Brazilië iemand aan de macht komt die snapt dat het Amazonewoud juist niet gekapt moet worden om waardevol te zijn. Het verdwijnen van dat woud is één van de tipping points waar klimaatwetenschappers de wereld voor waarschuwen. Hopelijk realiseren genoeg Brazilianen zich dat ze alles op alles moeten zetten om het Amazonewoud te behouden.
Ben of ken je iemand die dit wel ziet zitten? Grijp je kans.
Het seizoen van bomen planten breekt weer aan. Belangrijk werk.
Dit gaat over een handig overzicht van watertappunten op de kaart van Nederland. Ik hoop dat het bijdraagt aan de vermindering van afval van plastic flesjes.
Het argument dat lantaarnpalen en lampjes bij de voordeur zorgen voor een veiliger straat kan ook bij het grof vuil. Het enige dat het doet, volgens dit artikel, is dat het het gevoel geeft dat het veiliger is. Maar in feite is het effect omgekeerd: het wordt er minder veilig op. Lichten uit dus. En weer genieten van die hemelse sterrenhemel.
En nog weer wat besparingstips voor energie. Die hooikist is er één die wij hier thuis ook zouden kunnen gebruiken.
--
De kijktip
Deze man weet heel goed onder woorden te brengen wat ik de wereld in zou willen schreeuwen. Het verhaal dat we onszelf vertellen dat we geen deel zijn van de natuur en er boven staan is niet houdbaar. Daarvoor in de plaats hebben we een ander verhaal nodig. En we hebben mensen nodig die dit verhaal gaan vertellen. Ik heb daar wel ideeën over. Hoe denk jij dat het er uit zou moeten zien?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten