dinsdag 20 oktober 2015

Office 365 en IfThisThenThat, net niet helemaal

De dienst IfThisThenThat is redelijk briljant in zijn eenvoud. Kortgezegd zorgt die dienst ervoor dat als er iets gebeurt in het ene webaccount, dat er dan iets anders gebeurt in een ander webaccount. AlsDitDanDat dus.

Ik gebruik die dienst voor het makkelijk verspreiden van de posts van dit blog. Na het schrijven van een berichtje druk ik in Blogger (een webaccount) op publiceren. Dan verschijnt het bericht uiteraard op mijn blog. Maar via IfThisThenThat gaan er dan ook nog drie andere 'draadjes' lopen. Dezelfde post wordt namelijk op Twitter (webaccount), op LinkedIn (ook een webaccount) en op mijn Facebookpagina (ook een webaccount) geplaatst. Grote kans dat je deze post leest via één van die kanalen. En dat wordt dus mogelijk gemaakt door ifttt.com.

Steeds meer webdiensten zorgen dat ze als 'kanaal' beschikbaar zijn op het platform van IFTTT. Van de accounts die ik zoal gebruik zie ik onder andere Evernote, Trello en FitBit terug. Maar sinds een tijdje zijn ook 5 onderdelen van Office365 daar beschikbaar. Er zijn daar nu kanalen voor 'Personen', 'Email', 'Kalender', 'OneDrive' en 'Yammer'. Toen ik dat bericht las, leek me dat aardig om in het achterhoofd te houden. Dat bood misschien mogelijkheden om mijn werk slimmer te organiseren. Vandaag had ik eens tijd om het te bekijken.

Wat ik namelijk graag zou willen, is mijn mail koppelen aan mijn Trello-account. Mijn Trello-account gebruik ik namelijk om mijn todolijstjes bij te houden. Ik heb voor iedere werkplek (dat zijn er momenteel drie) een eigen Trellobord. En op zo'n bord maak ik dan verschillende lijstjes aan waar mijn taken als kaartjes op komen te staan. Zo hou ik overzicht en plan ik mijn werk. Die kaartjes zijn namelijk eenvoudig te verslepen.
Daarnaast vraag ik mijn collega's om mij hun hulpvragen zoveel mogelijk via email te stellen. Van iedere mail met een hulpvraag maak ik  nu een kaartje in Trello aan. Dat is niet veel werk en het zorgt ervoor dat ik perfect zicht houd op alle taken die op mijn bordje liggen.
Toen ik zag dat Office365 te koppelen zou zijn aan Trello werd ik stilletjes al een beetje blij. Want stel nou dat als ik een mailtje in een bepaalde outlookmap stop, dat er dan automatisch een kaartje op één van mijn Trelloborden aangemaakt werd. Dat zou me zomaar werk uit handen nemen.

Maar helaas. Dat kan niet. Nog niet in ieder geval. Maar het komt vast. Nadat iemand bij Microsoft deze post gelezen heeft. ;-)


Nog een nieuwsgierige vraag:
Wie van mijn lezers gebruikt ook IFTTT? Waarvoor dan?

4 opmerkingen:

 1. Volgens mij heeft Microsoft al naar je geluisterd.

  https://blogs.office.com/2015/09/22/introducing-office-365-planner/

  Hierin zit volgens mij Trello al verwerkt dus dan moet het toevoegen aan borden nog makkelijker worden.

  Ik ben ook erg benieuwd hoe het gebruik hiervan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is ook mooi. Ik kan niet wachten. :-)

  Toch zou ik wat uitgebreidere triggers in IFTTT voor de Office365 tools wel waarderen. Ook bij kalender zie ik nog wel ruimte voor verbetering bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laten we eens kijken of we iets met logic apps zelf wat kunnen maken :-) Het staat of valt met de API's die Microsoft beschikbaar stelt. Wellicht is nog niet alles gemaakt wat wel zou kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is ook een idee. Mijn zegen heb je. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...