maandag 12 oktober 2015

Drie handige tools van Microsoft

Microsoft zit niet stil. Ze maakten de laatste tijd drie handige tools. Een overzichtje:

Office Lens
Dit is een app voor op je telefoon. Hij is gratis en beschikbaar voor Android, iOS en Windows. De app doet één ding heel goed, en dat is scannen. Als je een A4-tje wilt scannen, hou je je telefoon erboven en de app herkent zelf de randen van het papier. Daarna maak je een foto en die kun je opslaan als onder andere pdf en jpg. De app ondersteunt op iOS (want daar heb ik ervaring mee) in ieder geval meerdere bestandslocaties. Daardoor kun je de scan direct opslaan in je OneDrive, iCloud of fotobibliotheek op je telefoon. Erg handig als je iets snel moet kunnen scannen.

Office Mix
Deze tool is alleen te gebruiken met de nieuwste versies van Powerpoint. Als je de add-in installeert in je werkbalk van Powerpoint, krijgt je programma daarmee bijvoorbeeld interactieve mogelijkheden en betere mogelijkheden om je presentaties te delen.
Ik heb er al eerder een blogpost over geschreven: zie hier.

Snip
Snip is een klein programmaatje dat een beetje lijkt op het knipprogramma dat standaard in Windows zit ingebakken. Met het knipprogramma kun je een screenshot maken. Dat wil zeggen dat je een stukje kunt knippen uit hetgeen er op je scherm staat. En dat sla je dan als apart afbeeldingsbestand op. Erg handig, en veelgebruikt, voor als je stappenplannen maakt om collega's wegwijs te maken op de computer.
Snip doet hetzelfde als het knipprogramma. Je kunt namelijk ook 'een stukje uit je scherm' knippen. Maar Snip voegt daar nog iets aan toe. Het gemaakte screenshotje kun je daarna namelijk annoteren (er iets op schrijven) en je kunt er audio aan toevoegen. Na het opslaan van het screenshotje kun je het resultaat delen waarbij de annotatie en de audio door de ontvanger afgespeeld kan worden.

Snip kan op die manier ook gebruikt worden als een soort digibord op afstand. Want als je een leeg scherm knipt, kun je daar vervolgens op tekenen en schrijven en je kunt er een mondelinge uitleg bij opnemen. Als je dit doet op een computer met een touchscherm, heb je vrij snel een instructie in elkaar gedraaid. Het werkt een beetje zoals educreations of explain everything. Voor degenen die die apps kennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...