dinsdag 30 oktober 2012

Gespot in Tijdschrift voor RT

In het vierde nummer van het Tijdschrift voor Remedial Teaching vond ik een paar handige links die ik hier graag wil delen.

Poster in de klas.nl
Op deze website kun je posters bestellen die nogal handig zijn in de klas. Je kunt zien dat de makers goed rond gekeken hebben in het gemiddelde klaslokaal, want je vindt er vooral (mooie) posters die meestal in klaslokalen zijn te vinden in de vorm van zelf uitgeprinte blaadjes. Voorbeelden zijn het metriek stelsel, woorden van de week, en de getallenlijnkaartjes in groep 3 (pdf) (en soms 4).

Gedragsproblemen in de klas.nl
Op deze website deelt de maker Anton Horeweg zijn expertise over het omgaan met gedragsproblemen in de klas. Er is veel informatie te vinden over bijvoorbeeld ADHD, ASS en nld, maar ook over dyslexie en faalangst zijn rubrieken te vinden.
Hij deelt o.a. observatieformulieren, modellen en een literatuurlijst per onderwerp.

Leerhulpmiddelen.com
Dit is gewoon een webwinkel waar ze hulpmiddelen verkopen die vooral geschikt zijn voor individuele hulp of begeleiding aan leerlingen. Voorbeelden zijn een tafelregenboog of breukenschijven in allerlei varianten. Naast hulpmiddelen voor rekenen, bieden ze ook hulpmiddelen voor schrijven en lezen aan.

De website van de LBRT is trouwens ook vernieuwd.


Meer lezen
Gratis dyslexie lettertype via OpenWeb
Letop.be
App om kleurenblindheid te testen

Zie ook mijn andere profielen Of abonneer via Email Rss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...