zondag 12 maart 2023

Over verven, degrowth, stemmen, afscheid van fossiel en ecosysteemverbetering

Op het terrein van de voormalige ijsbaan staan nog twee oude zeecontainers, waarvan we er één kunnen gebruiken voor de opslag van gereedschap van De Groentemeester. Die container was aan één zijkant beklad met allerlei kleuren en krabbels. Een heel onrustig en verloederd gezicht. 
Het Oranjefonds organiseert ieder jaar NLdoet. Wij grepen deze gelegenheid aan om samen met vrijwilligers de container van een lik verf te voorzien. Op de foto lijkt het net alsof ik daar in mijn eentje sta te verven. En op dat moment was dat eerlijk gezegd ook zo, maar een groot deel van de dag had ik hulp van allerlei vrijwilligers. Er begint zich inmiddels een groep 'eigen' vrijwilligers te vormen. En daarvan waren er een paar aangehaakt om te helpen. En we hadden wat aanmeldingen via NLdoet van een aantal scholieren die in het kader van hun maatschappelijke stage kwamen helpen. Met zijn allen hebben we deze klus geklaard.

In eerste instantie hadden we bedacht om deze klus op vrijdag te doen. Maar het weer was toen zo slecht, dat we iedereen gevraagd hadden om op zaterdag van de partij te zijn. Dat lukte, en dat was een goede keuze. We hebben heerlijk in het zonnetje staan verven.

Én: het resultaat mag er zijn. Hier de voor- en nafoto.

voor


na

En dan nu de leestips.

--

De leestips

Informatief stukje over een veelvoorkomende boomsoort.

Dit schijnt een aanrader te zijn. Ik heb hem nog niet gezien.

Voor wie dacht dat biologische appels altijd onbespoten zijn, word je hier uit de droom geholpen.

Interessant onderzoek. Mijn oma vertelde ook altijd over veel meer bloemen in de slootkanten in vroeger tijden. Met ander slootkantenbeheer zouden we dat dus weer kunnen herstellen.

Zeg het maar: een lenteweide, een zomerweide of een tijdelijke weide. Toch veel mooier dan grasfalt?

Goed dat er voorzichtig nagedacht wordt over hoe degrowth eruit zou moeten zien. Want doorgaan op dit kapitalistische pad kan ook niet.

Gezonder ecosysteem, gezonder voedsel. Klinkt logisch.

Mooi gebaar van deze vader uit de babyboomgeneratie. En mooi beschreven door zijn zoon.

Hier hoeft dat pensioenfonds zich niet voor te schamen. Het is juist iets om trots op te zijn. Ga zo door!

Ook hier geldt wat mij betreft: stop met investeren in fossiel. Een land moet natuurlijk de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen, maar het lijkt mij verstandig om dat op een manier te doen waarbij je de wereld niet stuk maakt.

--

De kijktip

Komende week gaan we stemmen. Besteed je stem wijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten