zondag 7 augustus 2022

Over vakantie, kamerplanten, zonnepanelen, voedselbossen en klimaat

We wonen niet zo heel ver van het strand. Maar heel vaak komen we er nu ook weer niet. Mijn dochter wilde graag een keer een 's avonds naar het strand. En dat vonden we eigenlijk wel een goed idee.
Dan is de grootste drukte en warmte wel voorbij. En we hadden dus ook een groot stuk strand voor onszelf. We gingen naar Kijkduin. Eerst een hapje eten. En een bal mee om daarna tijd te maken voor een ouderwets gezellig potje volleybal.

Zo vier je vakantie. :-)


--

De leestips
Dit bedrijf heeft een mooie missie die hard nodig is. Dus: koop je jouw volgende kamerplant biologisch?

Zonnepanelen laten installeren is een goede investering. Maar zorgen dat je zelf zonnepanelen kunt installeren is misschien nog wel een betere investering. Dus als je nog niet weet wat je later wilt worden: word installateur.

Mooi rijtje tips. Van mij hadden ze mogen beginnen met de tip over groen in je tuin. Een boom voor je huis maakt zoveel uit.

Inderdaad: we hoeven landbouw en natuur niet uit elkaar te trekken. Maar als we dat niet doen, zullen we in zo’n productiesysteem ook ruimte moeten laten om de dieren die er in wonen te voeden. En dat wordt nog vaak als ‘verlies’ gezien. Wij noemen dat liever: delen in de overvloed.

Ik las er ergens anders ook al over. Daar werd gesproken over nadenken over een 'climate endgame'. Honger, extreem weer, oorlog en ziekte zouden ons in zo'n scenario ten deel gaan vallen. Niet iets om naar uit te kijken. En daarom zijn die worst-case-scenario's belangrijk om serieus te nemen. Omdat we er dan beter op kunnen anticiperen.

Nog maar weer een artikeltje met interessante feitjes over wespen. Belangrijk om deze beestjes beter te begrijpen.

--

De kijktip

Mensen zijn niet egoïstisch. Ze streven niet alleen maar eigen geluk en genot na. Uiteindelijk is dat een leeg bestaan.
Mensen zijn zorgend. Ze komen op voor elkaar. En voor de goede zaak. Ze geven.
Hoe dat evolutionair werkt, dat legt Paul Bloom in deze video uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten