dinsdag 22 april 2014

3 webbased geluidsmeters voor in de klas

Deze week heb ik helaas niet zo heel veel tijd (genomen) om te schrijven op dit blog. Dit zal ook het enige berichtje zijn. Even één met een hoog gehalte 'makkelijk in te zetten', maar misschien niet altijd even nuttig.

Het gaat om geluidsmeters die je op je digibord kunt gebruiken om de 'stilte' in je klas te meten. De gedachte is dat je via een microfoontje het geluid in je klas meet, en dat zichtbaar maakt op je scherm of digibord. De bedoeling is dat je leerlingen leren om stil te werken. Of dat met deze tools ook zo uitwerkt, weet ik niet. Want het is ook wel erg grappig om de geluidsmeter juist aan het werk te zien. En dan zullen je leerlingen dus juist meer herrie gaan maken...
Uiteraard moet er een microfoon aan je pc zitten om het geluid te kunnen meten. Heb je die niet, dan kun je vaak een koptelefoon in de microfooningang stoppen. Dat werkt ook.

1. Too Noisy
Deze site doet het alleen als Chrome of Opera als browser gebruikt wordt.
Too Noisy laat een wijzerplaat zien waarvan de wijzer uitslaat als de herrie teveel wordt. Bij mijn test moest ik behoorlijk hard in de microfoon praten om de wijzer überhaupt uit te laten slaan. Maar dat kan ook aan mijn (niet zo'n goede) microfoon liggen. Dus of het echt werkt...?

2. Bouncy Balls
Deze site doet het alleen als Chrome of Firefox als browser gebruikt wordt.
Bouncy Balls geeft een scherm met ballen van verschillende grootte. Als het geluid harder wordt, gaan de ballen meer stuiteren. De verschijningsvorm van de ballen kun je aanpassen. Zo kun je er ook bubbles van maken of emoticons. Ziet er leuk uit.

3. Calmness Counter
Deze site maakt gebruik van flash en doet het in iedere browser.
Calmness Counter maakt eerst verbinding met je webcam en microfoon. Die webcam wordt automatisch aangesproken door de flashfunctie. De site vraagt wel aardig om die even uit te zetten.
Op het scherm verschijnt een wijzer die uitslaat bij veel lawaai. Werkt ongeveer hetzelfde als Too Noisy.

Gespot via FreeTech4Teachers: hier en hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten