zondag 26 november 2023

Over einde-oogst, parkeren, natuurherstel, pissebedden en oplossingen

Weet je nog? In de zomer (en daarna) was de overvloed van groenten uit de tuin groot. Toen is een samenwerking geboren tussen Hoeve Avondrust en De Groentemeester. Gezamenlijk hebben we het einde-oogst-pakket in het leven geroepen. 

Net als bij de gewone oogst in de zelfoogsttuin betaalde men vooraf een bedrag voor dit pakket. We wisten toen nog niet wat er in zou komen. Maar we gingen er wel voor zorgen dat het pakket zo vol mogelijk werd. Nou, dat is gelukt. Vandaag hebben we ze ingepakt.

We hebben 64 pakketten kunnen maken. Met in ieder pakket 11 producten met groenten en kruiden uit de zelfoogsttuin. Veel van de mensen die zo'n pakket wel zagen zitten, reserveerden er niet één, maar twee. Want hoe leuk is het om één pakket zelf te houden, en er één met de feestdagen weg te geven!

Nu, in de week voor Sinterklaas, staat de pakjeskamer er goed gevuld bij. Komende week kan iedereen die een pakket gereserveerd heeft, hem komen ophalen. Mooi cadeautje voor de komende feestdagen. 

En een mooie afsluiting van een goed seizoen.

--

De leestips

Ja, dit is een probleem dat niet door de markt opgelost gaat worden.

Of toch wel? Ik zou me in mijn gemeente wel eens willen aan bemoeien tegen een serieus lokaal initiatief voor deelmobiliteit. Juist geen anonieme grote partij, maar een kleinschalig initiatief waar de mensen die deelnemen ook de kans krijgen elkaar te (leren) kennen. 

Informatief.

If you can’t beat them, eat them. Dat is hier het motto. Maar dat moet dan wel veilig kunnen. Staart is in dit geval blijkbaar beter dan kop.

Van deze beestjes zijn er dus ook weer heel veel soorten. Er zijn dus ook mensen die deze soorten van elkaar kunnen onderscheiden. Dat vind ik dan weer knap, he…

Ik heb het hier al eens eerder gezegd, maar ik vind dat ARK Rewilding goed werk doet. Zij snappen hoe je de natuur weer in zijn kracht zet.

Klinkt logisch.

--

Geen kijktip deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten