maandag 16 februari 2015

2 alternatieven voor Apple TV


Even een post voor de koopmannen (en -vrouwen) onder de Hollandse ict-coördinatoren.

Nu er steeds vaker iPads opduiken in basisschoolklassen, ligt het ook voor de hand dat dat andere consumentenproduct van Apple ook zijn weg vindt naar het klaslokaal. Ik heb het dan over de Apple TV. Je kunt daarmee immers op je digibord precies laten zien wat je op je iPad doet. En dat is vanuit het onderwijs bekeken in sommige gevallen best handig; misschien zelfs wenselijk of nodig.
Maar de Apple TV is een vierkant kastje dat verder in het klaslokaal niet veel anders doet dan dat. Het spiegelt je iPad op je grotere scherm. Mirroring heet dat. En daar tel je honderd euro voor neer. Per Apple TV. De overige functionaliteit van de Apple TV heeft voor het onderwijs volgens mij geen waarde. (Correct me if I'm wrong.)

Daarom is het goed te weten dat er ook alternatieven bestaan die hetzelfde doen. En die dat trucje dan misschien ook nog wel eens kunnen met andere apparaten dan alleen die van Apple. Kijk, en daar hou ik van. De toekomst is crossplatform, toch?

Je bent natuurlijk benieuwd naar die alternatieven. Komen ze:

1. Reflector. Meer info.
2. Airserver. Meer info.

Ze zijn beide te installeren op je bestaande computer die gekoppeld is aan je digibord. En voor de prijs van 1 Apple TV kun je met deze software makkelijk 3 tot 6 computers uitrusten met deze functionaliteit.

Gespot via educatorstechnology. Daar leggen ze ook iets uit over screencasts maken vanaf je iPad. Voor wie dat interessant vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...