Informatiebeveiliging en privacy
Microsoft profileert zich tegenover Apple en Google scherp op het gebied van privacy. Op InsidePrivacy.com valt te lezen dat Microsoft wel achter de Student Privacy Pledge staat, en Google en Apple de grote afwezigen waren.
En dat houdt in dat zij de privacy respecteren en het voor onderwijsinstellingen mogelijk maken om hier op een verantwoorde manier beleid op te maken. Voor SCOH is dit erg belangrijk, want behalve het inrichten van een communicatieplatform hebben we ons zelf ook ten doel gesteld om ons informatiebeveiligingsbeleid op orde te hebben. En één van de onderdelen van dat beleid is dat we zorgen dat privacy geen bijwagen is.
Sway
Sway is een nieuw programma in de Office familie. Het komt beschikbaar voor gebruikers van Office365. Je zou het als de volgende evolutiestap van Powerpoint kunnen zien. De presentaties die je ermee maakt, zijn webbased (ik weet eigenlijk niet of je ze ook lokaal kunt opslaan; dat denk ik niet). Het mooie aan deze presentaties is, dat ze automatisch schalen naar het beeldscherm waarop ze getoond worden. Het lijkt een beetje op een responsive website, maar dan voor presentaties. Misschien moet je het even zien voor je snapt wat ik hierboven probeer te vertellen. In een aflevering van the Garage Series komt een fijne demonstratie voorbij:
Het is momenteel nog niet breed beschikbaar. Je kunt jezelf hier aanmelden voor een testversie, door het achterlaten van je emailadres.
Customer Success Center
Op het Office-blog doen ze ook melding van het Office365 Customer Success Center. Dat is een website waarop bronnen staan die je kunt gebruiken om de implementatie van Office365 succesvoller te laten verlopen. Wellicht handig om binnenkort eens uitgebreid te bekijken m.b.t. de Office365 implementatie bij SCOH.
Zo bieden ze daar Quick Start Guides voor Office 2013 en hebben ze een Office365 Learning Center ingericht. Verder bieden ze bijvoorbeeld ook een teaser (filmpje) aan voor de beginnende gebruikers van Office365 die je in je organisatie kunt verspreiden. Handige hulpjes, denk ik.
Onenote for Classroom
Eén van de blogposts gaat over het gebruik van OneNote voor in het klaslokaal. OneNote is een veelzijdig programma voor het maken van aantekeningen. Het kan zowel door leraren als leerlingen nuttig gebruikt worden op individuele basis. Maar Microsoft hoopt dat het breder gebruikt wordt. Je kunt OneNote namelijk ook voor je klas inrichten. Daarvoor hebben ze de OneNote Class Notebook Creator gemaakt. Op die manier maak je snel notitieblokken voor je leerlingen aan en worden de rechten op die notitieblokken meteen op een juiste overzichtelijke manier verdeeld. Dat maakt het virtueel laten samenwerken of feedback (laten) geven op opdrachten technisch ineens een stuk minder ingewikkeld. Tenminste, dat is de gedachte. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd. Maar het klinkt goed. Ook zeker iets om eens beter te bekijken. Ondersteuning voor het gebruik van OneNote in je klas kun je vinden op OneNoteForTeachers.com
Gratis of goedkoop gebruik Office365
Nieuws van Surfspot is trouwens dat medewerkers en ouders van leerlingen op de basisschool voor privégebruik gratis gebruik kunnen gaan maken van de mogelijkheden van Office365. Er zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Daarvoor kun je het beste even op de site van Surfspot of APSitdiensten kijken. Als je toevallig voor de keuze staat om een nieuw Officepakket te kopen, zou ik dit even nagaan. Dat scheelt een hoop geld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten