dinsdag 12 februari 2013

Slate Science heeft eerste app klaar

In oktober deed ik melding van Slate Science. Zij waren voornemens om revolutionaire rekenapps te ontwikkelen voor gebruik in het basisonderwijs. De man hierachter is Shimon Schocken. Hij is een Israelische professor in computerwetenschappen.

Inmiddels is de eerste app af. Hij heet SlateMath K-1 en is gericht op kleuters. Mijn kinderen hebben er afgelopen week mee mogen proefdraaien. Mijn dochter vindt het fantastisch. De app is in het Engels. Iedere activiteit zul je een keer moeten uitleggen, maar daarna spreekt het voor zich en kunnen de kinderen er zelf mee aan de slag. Vanaf dan kunnen ze het ook met gemak aan elkaar uitleggen.

De activiteiten binnen de app zijn opgebouwd rondom een soort fotoboek waaruit de kinderen een foto kiezen. Zo'n foto representeert dan een activiteit waarmee ze aan de slag gaan. In deze app zijn het vooral activiteiten rondom tellen en het schrijven van de getalsymbolen. Ik vind dat er goed nagedacht is over het een en ander. Ik hoop dat het nog verder ontwikkeld wordt omdat ik het toch wel prettig zou vinden als het in het Nederlands beschikbaar komt en er zou voor deze leeftijd ook auditieve uitleg wenselijk zijn.

De app is te downloaden in de Appstore. Of hij ook in Google Play staat, weet ik niet.


Meer lezen
Revolutionaire (?) Rekenapps van SlateScience
Op zoek naar geschikte apps?
Kies je tablet via Sortable.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten