zaterdag 6 september 2008

Spelling remediëren


Behalve ICT-coördinator ben ik sinds vorig jaar ook Remedial Teacher op mijn school. Ik help enkele kinderen uit groep 5 met spelling. Daar gebruiken we vooral de boekjes van Spelling in de Lift voor. En voor een enkeling hebben we nog een oude versie van Zelfstandig Spellen liggen.

Nou zag ik afgelopen week een mailtje langskomen van de makers van Pi-spello. Deze remediërende methode voor spelling gebruikt uiteraard ook de bekende indeling in spellingscategorieën, maar ze maken consequent gebruik van kleur. Korte klanken zijn bijvoorbeeld altijd groen, medeklinkers blauw en lange klanken geel. En de theorie is dat je zaken in kleur beter onthoudt, dan in zwart-wit.

Op internet is er natuurlijk ook veel materiaal te vinden dat direct inzetbaar is. Klik bijvoorbeeld hier.


(plaatje via www.pi-spello.nl)


Meer lezen?
Brain rules oftewel brein regels
spelling foutenanalyses in excel

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

1 opmerking:

  1. Spelling! Als ex-leraar Nederlands kan ik hier niet aan voorbij. Dagelijks leer ik bij. Zoals op dit eigenste moment, op jouw blog. Weet je, woordenlijst.org is één van de sites die ik het meest aandoe. Ik wil zo correct mogelijk spellen. Dat is één van de facetten van de zorg die ik mijn taal wil geven. Niet dat ik bloggend al mijn posts minutieus nalees op spelling- en taal(gebruiks)- en redenerings- en stijl- en presentatiefouten ... dat zou veel te veel tijd vergen. Dan kwam ik tout court niet meer aan bloggen toe.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...