dinsdag 19 februari 2008

Spelling foutenanalyses in Excel


In januari en juni zijn we op school altijd druk bezig met allerlei citotoetsen. Onder andere worden dan Rekenen en Wiskunde en Spelling afgenomen.
Voor spelling hanteerden we altijd de SVS, maar dat gaat nu langzaam over in SP 2007.

Naar aanleiding van de resultaten uit die toetsen worden handelingsplannen gemaakt. Vroeger gebeurde dat in geschreven vorm. Een monnikenwerk was dat. Eerst uitzoeken wie een handelingsplan moest hebben op welk niveau. Daarna van ieder kind een foutenanalyse maken. En dan op basis van die foutenanalyse een handelingsplan schrijven.

Dat hebben we nu voor Rekenen geautomatiseerd. In Excel hebben we op één werkblad foutenanalyses geprogrammeerd en die rechtstreeks gekoppeld aan een werkblad met het handelingsplan. Na invoering van de foutgemaakte sommen, volgt automatisch een handelingsplan waarop staat aan welke deelgebieden gewerkt moet worden.

Dat willen we nu ook voor spelling gaan doen. Zijn er scholen of RT-ers die al zoiets hanteren? Misschien is een uitwisseling interessant.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

HiIk ben IBer op 2 verschillende scholen op Aruba.Ik zou graag deze foutenanaylse in excel willen krijgen.Graag info hoe ik dit kan krijgen.

Remko Boers zei

@Anoniem (ib-er op Aruba):
Allereerst is het wel handig als we op de een of andere manier contactgegevens kunnen uitwisselen.

Is er een emailadres waar ik naar kan mailen?

Henry zei

Ik moet na een beginssituatietoets een foutenanalyse maken van de groep voor rekenen. Graag advies en hulp

Remko Boers zei

@Henry,
Welke toets heb je gebruikt? Kun je aangeven voor welke jaargroep je bezig bent? En waarvoor heb je de gegevens uit de foutenanalyse nodig?

Groet,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...