maandag 22 april 2013

Zoeken naar apps? Vind ze hier

Uiteraard kennen we inmiddels allemaal het initiatief van Marieke van Osch. Op eduapp.nl is een overzicht gecreëerd om je een weg te kunnen banen door de honderden apps die beschikbaar zijn. Maar er zijn meer bronnen om (goede educatieve) apps te ontdekken.

Hieronder een lijstje.

1. Appolearning
Op deze (Engelstalige) site appolearning.com vind je apps voor iOS die gerubriceerd zijn naar soort school en vakgebied. Gespot via: Technology Tidbits.

2. iKind
Een overzichtelijke site om leuke apps te ontdekken is iKind.nl. Zoals de naam al doet vermoeden is deze site ook gericht op apps voor iOS. Je kunt via filters erg uitgebreid zoeken. Het gaat op deze site niet per se om educatieve apps. Wel zijn alle apps geschikt voor kinderen. Gespot via: Netties.be

3. Bridging apps
Op het weblog van speciale onderwijszorg van Kennisnet staat een uitgebreide bespreking van deze site. BridgingApps.org is vooral gericht op het zoeken naar apps voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Dat neemt niet weg dat je ook voor het reguliere onderwijs hier zou kunnen zoeken. Ze hebben apps voor zowel iOS als Android in de database staan. Een aardig overzicht vind je hier.


En Windows 8 dan?
In deze overzichten wordt het hele Windows 8 platform niet genoemd. Als je kijkt in de Store van W8, dan is het aantal educatieve apps ook niet zo groot. De vraag is of je dan wel een aparte site nodig hebt om je apps te vinden.
En daarnaast is de Store op Windows 8 ook gewoon veel minder belangrijk. Op een Windows 8 apparaat werkt flash gewoon. En in flash is al heel veel materiaal beschikbaar. De noodzaak om met apps te werken is dan gewoon kleiner.
Zie bijvoorbeeld:
Arcademic Skillbuilders,
Rekenweb.nl,
Leerspellen.nl en
PrimaryGames


(bron plaatje)

Meer lezen
Onderzoeken iPad gebruik in het onderwijs
Edmodo en tablets
Gouden Apenstaart en Meester App

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...