woensdag 13 maart 2013

Samenwerken met leerlingen via Edcanvas, Screenhero en Padlet

Deze keer even een lijstje met tools die je kunt gebruiken om digitaal samen te werken met leerlingen. Ik verzamel sinds kort tools die ons gaan helpen het tabletproject tot een succes te maken. De drie volgende gereedschappen komen daarvoor in aanmerking.

Edcanvas
Met Edcanvas krijg je kortgezegd een soort schildersdoek waarop je filmpjes, websites en documenten rondom een bepaald thema kunt verzamelen. Deze materialen worden dan visueel aantrekkelijk geordend in een soort raster (het doek). Dat doek kun je vervolgens weer op verschillende plekken embedden. Bijvoorbeeld op een (klassen)blog, in Edmodo of op de schoolwebsite. Je kunt het ook delen via een link.
De leerlingen kunnen ook op je canvas reageren. Maar daarvoor moeten ze wel eerst een (leerling)account aanmaken. Je zou dat kunnen gebruiken om te controleren of ze de gepresenteerde stof snappen bijvoorbeeld.

Zie dit filmpje voor een korte demo van de basisfunctionaliteit:

Meer info vind je op het blog van Edcanvas.
Via Freetech4Teachers werd ik op Edcanvas gewezen.

Screenhero
Screenhero is een product dat nog in beta status is. Dat betekent meestal dat er nog getest en ontwikkeld wordt, maar dat ze dat het liefst doen met echte gebruikers. De gratis variant is nu beschikbaar. Er komen ook twee betaalde varianten volgens de website.
Screenhero belooft dat ze van iedere applicatie op je windows of mac computer een samenwerkingsomgeving maken. Met deze tool kun je namelijk niet alleen je scherm delen, maar je kunt het ook samen gebruiken. Nouja, kijk zelf maar naar dit filmpje:

Ook gespot via Freetech4Teachers.

Padlet
Padlet heette voorheen Wallwisher. Inmiddels hebben ze - geloof ik - andere eigenaren en is de naam dus veranderd in Padlet. Wat is het? Het is een muur waarop met een soort sticky notes berichtjes geplaatst kunnen worden. Die muur is dan via een simpele link met je klas te delen. Iedereen die de link heeft, kan berichtjes plaatsen. Dat maakt deze tool geschikt om heel snel antwoorden van alle leerlingen uit je klas te krijgen. Leuk voor een brainstormsessie bijvoorbeeld.
Padlet heeft sinds kort ook een update ondergaan. Want behalve de muurweergave, is er nu ook een soort tijdlijnweergave van de sticky notes.
Ook hiervan een korte demo in een filmpje:

Zie ook dit bericht op (jawel) Freetech4Teachers.


(bron plaatje)

Meer lezen
Digitaal lesmateriaal maken met Educaplay, Flexbooks en Yapp
Edmodo en tablets
Op bezoek bij iPadschool

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...