donderdag 5 januari 2012

Rekenen op het digibord met zOEFi

Iedere dag 10 minuten werken aan de basisvaardigheden van rekenen.
"zOEFi, levert dagelijkse, klassikale rekenoefeningen voor alle leerlingen van 4 tot en met 14 jaar. Elke dag 10 minuten oefenen verstevigt de rekenbasis en zorgt voor parate kennis en vaardigheid. De zOEFi-oefeningen verschijnen online op het digibord. Alle leerlingen kunnen meedoen. zOEFi is een project van het Freudenthal Instituut dat met steun van OC&W wordt uitgevoerd." (bron)

Op leraar24 is onderstaand filmpje te zien. Het filmpje is vrij lang, maar als je het uitkijkt, zie je wel verschillende voorbeelden van activiteiten voorbij komen.


Als het filmpje niet werkt: directe link

Op de website waar informatie over zOEFi te vinden is, is te lezen dat vooralsnog voor de groepen 7 en 8 materiaal beschikbaar is. Een school kan een jaarabonnement afsluiten waarna je via een inlogcode onbeperkte toegang krijgt ongeacht het aantal groepen. Kosten: 200 euro per jaar.
Het moet gezegd worden, de activiteiten die ik bekeken heb, vind ik goed aansluiten bij wat je met een klas binnen een rekenles moet kunnen doen.

Verder is overigens ook te lezen waarom het zOEFi heet.
"zOEFi staat voor Nationale Oefenimpuls. Strikt genomen zou de naam dus nOEFi moeten zijn. Maar dat klinkt wat suf. Door de letter N te draaien ontstond zOEFi. De laatste twee letters – Fi – verwijzen naar het Freudenthal Instituut dat de opdracht van de staatssecretaris kreeg om dit oefenmateriaal te ontwikkelen."

Verder lezen
Volgens Bartjens 'met zOEFi bouwen aan de basis' (pdf)

Meer lezen op dit blog
Tafels dreunen met 9-box.net
Zoeken naar getallenlijn voor digibord
Getalinstinct en rekenen

Of abonneer je via RSS of email >>> Wat is rss?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...