zondag 2 januari 2022

Over een klusje in Ons Bos, geven met impact, het verschil tussen soorten en rassen, voornemens en het gebruik van je stem

In de laatste week van het jaar gingen we met zijn zessen naar "Ons Bos". Vorig jaar kochten mijn broer, mijn schoonzus, mijn vrouw en ik samen een stukje grond op de Veluwe. Het leek ons leuk om een eigen bos(je) te hebben. Het is deel van een groter recreatiebos naast een Landal vakantiepark. Iedereen kan er gewoon doorheen lopen - en dat doet men ook -, maar voor een zekere paar honderd vierkante meter bos moeten wij zorgen.  Nou is het voordeel van bos dat je er eigenlijk niet zoveel aan hoeft te doen. Niet verder vertellen. Maar het kan wel. Als je zin hebt. Dat maakt het dus best leuk om een bos te hebben.

Het enige waar we voor móeten zorgen, is dat de paden vrij blijven. Langs ons bos loopt een bospad dat door de brandweer gebruikt moet kunnen worden in geval van calamiteiten. En laat er nou net op dat pad een boom uit ons bos zijn omgevallen in de periode dat we er niet kwamen. Die boom moest dus in stukjes gezaagd en aan de kant gelegd worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Leuk klusje dat we vrij snel geklaard hadden.


En dan nu de leestips, want daar kwam je voor. Toch?

--

Zo kan je gift impact hebben
Hoe rijk zijn we? Zo, die rekentool is best confronterend. Conclusie is dan dat we het hier in Nederland echt extreem goed hebben. Tenminste… als je alleen financieel kapitaal in ogenschouw neemt. Want over de andere vormen van kapitaal zegt deze rekentool niet zoveel. Maar waarschijnlijk hebben we het op die vlakken ook beter dan gemiddeld.

Soorten en rassen
Heldere, prettig leesbare uitleg over het verschil tussen soorten en rassen.

Oké. Meer groen, check. Meer slaap, meer meditatie, meer zonlicht en meer muziek. En meer micro-workouts. Klinkt goed, toch?


En de kijktip is deze keer een TED-talk over de menselijke stem. Julian Treasure is hier aan het woord en legt uit hoe je je stem beter kunt (leren) gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten