zondag 7 november 2021

Leestips week 44

Afgelopen week was qua weer wat wisselvallig. Veel buitjes, maar ook steeds zon tussendoor. Het mooie plaatje hiernaast is een foto van mijn stageplek (Het Middenland). De tuin wordt tot 30 november in ieder geval nog opengehouden. We zijn hem nu langzamerhand aan het leeg oogsten.

Om weer een beetje ritme in het bloggen te krijgen, ben ik vorige week weer begonnen met leestips. Hieronder zie je de oogst aan leesvoer voor deze week.



Misschien toch maar wat minder chocola eten? Maar als je het dan eet, wel betere. Onder de vier euro per honderd gram, zou je alert moeten zijn volgens dit artikel.

Over het gebruik van rijkstrooiselsoorten om de bosbodem te verbeteren. Altijd handig om te weten als je een stukje bos bezit.

Over het samenleven met bacteriën. Je bestaat er voor de helft uit. Meer aandacht voor je voedsel en minder gebruik van zeep helpt je gezondheid vooruit.

Kun je je zelf gezond eten?

Misschien heb je meegekregen dat de continuïteit van mijn stageplek bedreigd wordt door starre regels van de gemeente. Natuurlijk Delfland spreekt steun uit, én een oplossingsrichting. Belangrijk, ook voor andere soortgelijke initiatieven.

Condors die alleen DNA-materiaal van hun moeder hebben meegekregen. Dat bestaat dus in de natuur. We hebben nog een hoop te leren.

We zijn organismen, geen computers. Heeft het informatieverwerkingsmodel zijn beste tijd gehad?

Er worden gestaag stappen gezet. Mijn zorg is vooral of het snel genoeg gaat.


En dan nog een kijktip. In dit geval gaat het om een duidelijk uitlegfilmpje over wat Regenerative Agriculture precies inhoudt: What is Regenerative Agriculture?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten