maandag 23 juni 2014

Pixel Press Floors: je eigen games maken

Afgelopen weekend hebben mijn kinderen erg veel plezier gehad met Pixel Press Floors. Met de app die je kunt downloaden op je iPad kun je zelf platform-spelletjes ontwerpen. Het leuke is dat je het op papier kunt tekenen. Daarna scan je die tekening en dat wordt dan door de app omgezet naar een speelbaar spelletje. Subliem bedacht en leuk om te doen.

Het reclamefilmpje:Je tekening maak je op een speciaal ruitjespapier. Die kun je downloaden op de website en moet je dan even zelf uitprinten. De bijgeleverde handleiding geeft weer welke vormpjes je in de vakjes kunt tekenen en wat dat dan betekent. Zo kun je platforms, ladders, bewegende delen, spikes, power-ups e.d. opnemen in je ontwerp.

Het vraagt van kinderen om heel precies te tekenen. Want als je het te slordig doet, wordt je tekening niet goed herkend. Verder komen alle fasen van een ontwerpproces voorbij. Je tekent het, digitaliseert het, test het en past het aan. Als je een speelbaar spel hebt, kun je er vervolgens een 'lay-out' aan toevoegen in de app, zodat het er echt leuk uitziet. Je kunt dan kiezen uit verschillende poppetjes, verschillende kleuren platforms, achtergronden en te verzamelen muntjes bijvoorbeeld.
Je zelfgemaakte spel kun je vervolgens publiceren zodat ook anderen jouw spel kunnen spelen.

Wat ik in een eerder bericht al schreef over 3D printen, is hierop eigenlijk ook van toepassing. Je maakt hier alleen niet iets tastbaars, maar wel iets speelbaars. De leer- en onderwijsactiviteiten kunnen zich richten op plannen, samenwerken, en logisch nadenken. Het gaat om het creatieve proces waarbij allerlei vaardigheden nodig zijn.
Zeer zeker de moeite waard om eens te proberen met je eigen kinderen of met de leerlingen in de klas.

Dit project komt overigens ook voort uit een kickstarterproject.
Nu is het alleen nog beschikbaar op sommige iPads, maar er wordt gewerkt aan verdere ondersteuning op andere devices.


Gespot via: Technology Tidbits

1 opmerking:

  1. Goede blog met belangrijke informatie. Ben het er helemaal mee eens. Ik vind echt dat ze een cursus moeten krijgen bij de opleiding als ICT.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...