vrijdag 24 oktober 2008

Schrijf geschiedenis


"Zonder verleden geen toekomst. Wie zijn geschiedenis kent, gaat goed toegerust de toekomst in. Geschiedenis is belangrijk, voor inwoners van Nederland is het goed om te weten wat er in de loop van vele eeuwen op hun grondgebied is gebeurd. Wie woonden er, hoe veranderde het landschap, wat was de kracht van de inwoners van de Lage Landen en wat was hun zwakte?"

Van 10 oktober tot en met 7 december 2008 loopt de campagne 'Verleden van Nederland'. Op de bijbehorende website is bovenstaande inleiding te lezen.

Aan 10.000 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs zijn canonclips opgestuurd. Die passen uiteraard binnen de canon voor het geschiedenis onderwijs. Informatie te vinden via entoen.nu zoals de meeste onderwijsmensen wel zullen weten.

Waarom nu dit berichtje? Ik moest aan bovenstaande dingen denken toen ik de blogpost van Computers-in-de-Klas over TimeRime.com las. André citeerde in zijn artikel Gerard Pastwa van TimeRime.com:

"Sinds we live zijn, is het ons opgevallen dat veel leerlingen en docenten TimeRime.com gebruiken voor school; in de klas, voor opdrachten en als huiswerk. Wellicht interessant voor je blog is dat we momenteel werken aan een subsite, speciaal gericht op scholen en hun leerlingen, school.timerime.com.
... School.timerime.com zal niet gebaseerd zijn op een advertentiemodel, aangezien wij dat niet vinden passen bij het concept dat elke school een eigen, afgeschermde website kan krijgen. School.timerime.com zal direct na de kerstvakantie beschikbaar zijn."


Doe er je voordeel mee, lijkt me...


(plaatje via timerime.com)

Meer lezen:
Het beste topografiespel
ICT hacks voor de basisschool
Babbelstoplicht

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...