dinsdag 1 april 2014

Het Gouden Oog, wedstrijd van NTR rond 'fliptheclass'

Een sympathieke wedstrijd volgens mij. En daarom even aandacht ervoor op mijn blog. De NTR organiseert 'Het Gouden Oog', een prijsvraag waarbij aan docenten en leraren gevraagd wordt om een instructievideo in te sturen. Om een beeld te krijgen van het soort inzendingen hieronder een teaser van de genomineerden van vorig jaar.Ik had nog niet eerder van deze wedstrijd gehoord. Ze zetten hiermee het begrip 'flipping the classroom' nog weer even in de spotlight. Want bij vele vormen van flipping the classroom spelen instructievideo's een belangrijke rol.

Wat is flipping the classroom?
In het kort komt het erop neer dat je onderdelen van je les omdraait. Traditioneel deed je de instructie in je les en daarna volgde de verwerking middels huiswerk thuis. Wat je bij een 'geflipte' les dan doet, is dat je de instructie op video opneemt en vooraf thuis laat kijken. En dan heb je in de les tijd om de verwerking te doen. Het voordeel is dat je dan veel meer tijd hebt om op vragen van de leerlingen in te gaan. En degenen die het al snel snappen, besparen gewoon een hoop tijd.
Er zijn ook andere vormen en schakeringen van flipping the classroom. Als je daar meer over wilt weten, kun je het beste kijken bij Kennisnet.

Informatie over de wedstrijd van NTR vind je hier. Je kunt tot 5 september insturen.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...