dinsdag 24 januari 2012

Dierenzoeker.nl

"Je ziet iets. Een dier. Maar wat is het nou precies? Wat zie je daar krioelen in de kelder? Wat zie je daar spartelen in de sloot? Daar kun je achterkomen met de DierenZoeker. Een mobiele website, gemaakt door Het Klokhuis en Naturalis, waarop je dieren in en rond het huis kunt opzoeken. Je komt op eenvoudige wijze achter de naam van het beest en leert meer over zijn uiterlijk en gedrag."

Naturalis en Het Klokhuis introduceren determinatie website voor kinderen: www.dierenzoeker.nl
Lees hier het hele nieuwsbericht.

Ik heb de uitzending van het Klokhuis hierover niet gezien. Maar wel de website even uitgeprobeerd. Ik vind vooral de presentatie op het scherm helder in elkaar zitten.
Ik weet echter niet of alle pictogrammen nou zo goed gekozen zijn. Voor grootte hebben ze bijvoorbeeld een sleutel genomen, omdat een dier (ondermeer) zo groot kan zijn als een sleutel. Ik vind dat wat ver gezocht, maarja...

Vroeger had ik een kinderencyclopedie. Dit lijkt mij de moderne dierenvariant ervan. En hier kunnen kinderen zelfs de hulp inroepen van echte experts, want als je er niet uitkomt, dan kun je Naturalis mailen. Ik kan me voorstellen dat dat in sommige gevallen een beter antwoord oplevert dan wanneer je de vraag aan je vader of moeder stelt.

De website schijnt zowel voor desktop en mobiel te zijn. En dat is natuurlijk handig. Want dan kun je het dus raadplegen op het moment dat je het dier tegenkomt.

Via Onderwijsnieuwsdienst

Meer lezen
Handige dienst: tijdschriftenattendering
Rekenen op het digibord met zOEFi
Digischrijven: Juf-in-a-Box

Zie ook mijn andere profielen Of abonneer via Email Rss

2 opmerkingen:

Maurits Knoppert zei

Wel grappig om te zien dat sinds jouw blogpost de website uit de lucht is.

Remko Boers zei

Wat een invloed he... ;-)

Ik ben alleen bang dat het meer te maken heeft met de uitzending van Klokhuis dan met mijn blog.

Nu is de website wel (weer) bereikbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...