zondag 22 november 2009

M2desk: multimediale leerlingtafel


In een bericht op zijn blog schrijft Richard de Jong over M2desk.

Hij presenteerde het al eerder op de Teachmeet PO. Daar ben ik niet bij aanwezig geweest, maar via Ustream was zijn presentatie ook achteraf te volgen.

De M2desk is een leerlingtafel waarin een computer is ingebouwd. Het slimme aan dit concept is dat de computer in verschillende standen te gebruiken is. De monitor (een touchscreen) is gekanteld, plat of rechtop te gebruiken. Daarbij kan naar behoefte een toetsenbord of muis gebruikt worden.
Een en ander ziet er echt goed uit.

In een reactie op Richards bericht heb ik wel een aantal vragen gesteld. Maar daar is tot nu (helaas) geen antwoord op gekomen. Misschien moeten we de pilotperiode maar gewoon afwachten. Op de site van M2desk valt te lezen dat in januari 2010 tien tafels worden geplaatst bij Stichting Prisma. En dat zou dan de laatste fase zijn voordat de tafel in productie wordt genomen.

Meer foto's op Richards blog of op M2desk.nl


(plaatje van m2desk.nl)

Meer lezen
Glasvezels
Werken op een ander niveau
Battle of Concepts: klaslokaal van de toekomst

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

2 opmerkingen:

Richard de Jong zei

Hoi,

Ik lees zojuist toevallig je blog. Dank voor de berichtgeving en voor je compliment! Ik heb geen vragen van je ontvangen, anders had je direct een reactie van me gekregen. Heb je me gemaild? Neem anders even contact met me op via het formulier op www.edumaat.nl of bel me even: mijn mobiele nummer staat op het contactformulier.

Met vrindelijke groet,
EDUMAAT


Richard de Jong

Remko Boers zei

@Richard:
De vragen heb ik gesteld op je eigen blog waar ik in het bericht naar verwees.
Ik zal ze hieronder nogmaals plakken:

"Is er ook al bekend in welke prijsklasse de tafel moet gaan vallen?
En hoe zit het technisch qua draadloze verbinding aan de andere kant (maakt het nog uit welk netwerk je gebruikt? gaat er samengewerkt worden met concepten als Skool, Station tot Station, e.d.? kan iedere beheerder hiermee uit de voeten?)
Welk besturingssysteem draait erop?"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...