donderdag 13 november 2008

Ik vraag voor Sinterklaas ... ;-)


In oktober blogde Kobus van de Slossen over zijn 5 dingen die hij zou willen hebben. Voor in zijn klas, bedoelde hij.

Sinterklaas is bijna in het land. En ik heb mijn wensenlijstje ook klaar:

1. eigen klassenbudget voor leerkrachten
Het hoeft niet veel geld te zijn, maar gewoon dat je eens een aardigheidje, een beloning, een leuk spel, iets nuttigs, of een projectje kan financieren voor de kinderen uit je klas. Zie overigens ook deze post op Onderwijs van de 21e eeuw in dit kader.

2. meer ruimte, groter klaslokaal
Ik vind het te gek voor woorden dat we anno 2008 - 2009 (we denken in schooljaren, he..) 25 tot 30 mensen(kinderen) op 56 vierkante meter laten werken. De hele dag. Geen bedrijf dat dit zijn mensen aandoet. Maarja, het zijn maar kinderen. En een juf. Of een meester.

3. collegiale consultatie ingeroosterd
Over collegiale consultatie kan veel gezegd worden (zie bijvoorbeeld het artikel 'cc' op kijkoponderwijs), maar ik denk dat het een slechte gewoonte is om niet bij je buur te kijken. Iedere leerkracht kan iets goed, sommigen kunnen iets heel goed. Laat je inspireren. Laat je verrassen. En neem dat mee je eigen klas in.

4. computers die je niet hoeft te beheren
Dat lijkt me wel wat. Gewoon aanzetten en hij doet het. Altijd. Net als een lamp.

5. langere pauze tussen de middag
Onze pauzes zijn nu 3 kwartier. Maar iemand in Den Haag heeft verzonnen dat scholen tussen de middag voor opvang moeten zorgen. Dus de kinderen mogen bij ons overblijven. Er zijn alleen niet genoeg ouders die willen helpen. De leerkrachten springen dus bij, want je kunt een groep kinderen nou eenmaal niet alleen in een klas achterlaten. Maarja, dat gaat wel van je pauze af.Aan wie mag ik het stokje doorgeven? Het is immers bijna Sinterklaas... ;-)


(plaatje via www.sbcollege.be)

Meer lezen:
ActivArena en SmartTable
Hoofdtelefoons, een kopzorg minder
Klaslokaal in de 21 eeuw

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

2 opmerkingen:

Kobus van der Slossen zei

Zo.. dat is een treffend verlanglijstje. We hebben op dit moment nog nét genoeg ouders. Maar ik vrees voor de toekomst.

Remko Boers zei

@Kobus,
Jij hebt het over het laatste punt op mijn lijstje. Het is ook niet zo gek. De overheid stimuleert dat mensen steeds meer gaan werken. En dus zijn er er veel kinderen die overblijven. En dus zijn er weinig ouders de tijdtechnisch gezien kunnen helpen.

Ik zou zelf ook niet gaan helpen bij de overblijf als ik tijd heb, want die tijd heb ik dan gemaakt om mijn eigen kind lekker thuis te laten eten...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...