zaterdag 8 maart 2008

Waar haal je de energie vandaan?

In een aardig artikel vraagt Koos Bezemer zich af of de vijfde ICT revolutie (die door Steve Ballmer voorspeld wordt) niet gehinderd gaat worden door een mogelijk tekort aan energie.

Volgens Steve Ballmer is er ongeveer elke zeven jaar een verschuiving geweest in de ict wereld. Hij zag al vier revoluties passeren:
1. De personal computer werd betaalbaar voor iedereen.
2. Grafische gebruikersomgeving. (Ik vertaal dat maar met: we gaan van DOS naar windows)
3. Internet zorgde ervoor dat computers op elkaar aangesloten raakten en we informatie echt konden gaan delen.
4. Web 2.0 bracht betere digitale samenwerkingsmogelijkheden.

De vijfde revolutie zou inhouden dat apparaten steeds kleiner worden en steeds meer kunnen. Door snellere verbindingen en meer rekenkracht ontstaan natuurlijke gebruikersomgevingen. Mensen kunnen echt gaan praten tegen computers. Een handgebaar zou soms al genoeg kunnen zijn. (Bron)

Koos Bezemer spreekt zijn verbazing uit over het feit dat niemand denkt aan een energietekort. Want waar moeten al die apparaten dan van 'leven'?

Afgelopen week las ik daar een interessant artikel over in Computable. Het artikel beschrijft de ontwikkeling van de nanotechnologie (wikipedia) en leert ons daarnaast ook nog even wat we daaraan zouden kunnen hebben. Ze hebben het ook over een laptop-achtig apparaat dat meteen aanstaat als je hem aanzet. Hij hoeft dus niet meer te booten. Dat lijkt mij nou weer redelijk ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...