zondag 28 maart 2010

4 bronnen voor digibord tools

Nog maar eens aandacht voor het digibord. In deze post zet ik een aantal bordonafhankelijke tools op een rij die je helpen meer uit je digibord te halen. Uiteraard biedt de software van bijvoorbeeld SmartBoard of ActivBoard ook veel mogelijkheden. Maar daar gaat deze blogpost niet over.

Digibord essentials van Heutink
In eerste instantie was het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van de Digibord Essentials van Heutink. Je moest de directe link kennen, en dan werkte het. Na enige tijd hebben ze dat afgeschermd en tegenwoordig moet je je registreren. Er is wel een demo te bekijken waarin via screencasts getoond wordt wat de mogelijkheden van Digibord Essentials zijn. Die mogelijkheden zijn ondermeer: een verjaardagstaart, rekenrekjes, breukencirkels, een verkeersplein en een stoplicht voor zelfstandig werken.
Digibord Essentials is te gebruiken als je een digitaal schoolbord bij Heutink aanschaft is te lezen op hun site.

Schoolbordportaal
Zeer complete verzameling van allerlei tools die op internet te vinden zijn. De voordelen van deze site vind ik:
1. Er is een zeer groot aantal verschillende tools. Je hebt echt veel keuze.
2. Je kunt zoeken op vakgebied, of op bouw; of op beide.
3. Ze hanteren een systeem waarbij de tools waarderingen (sterren) krijgen.
Zelf schrijven zij:
"Welkom op het portaal voor uw digitale schoolbord. Op dit portaal kunt u gereedschappen vinden die u kunt inzetten tijdens uw instructie. De verzamelde instructiegereedschappen van internet voldoen aan de volgende eisen:
•De gereedschappen zijn methode onafhankelijk.
•Ze zijn van goede kwaliteit.
•De gereedschappen zijn eenvoudig in de les te integreren.
Met de gereedschappen van het schoolbordportaal kunt u op eenvoudige wijze een meerwaarde met het digitale schoolbord creëren."
(bron)

Gynzy.com
Deze site kwam ik laatst via Delicious tegen. Ook hier moet je je registreren. Het is de bedoeling dat dit echt bordonafhankelijke online software wordt, als ik de gegevens op de site goed begrijp. Over prijzen heb ik zo snel niets kunnen vinden. Ik vind het deel van de site met de daadwerkelijke tools op het eerste gezicht wel een overzichtelijk geheel. Hoe het gebruik van de tools is, weet ik niet.

Digibord tools van Rekenweb
Hier vind je een klein aantal tools die je kunt inzetten voor je rekenonderwijs. Onder andere een pratende klok en een kalender.

Ik ben zeer benieuwd of lezers van dit blog nog andere sites kennen waar tools voor het digibord te vinden zijn. Laat maar weten in de reacties.


(plaatje van shenouda.nl)

Meer lezen
Deelbaar digibord
8 manieren om je 'digibordbekwaamheid' te vergroten
Stemkastjes en het digitale bord

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

1 opmerking:

Digibordhulp zei

www.digibordhulp.nl beschikt ook over een ruim aanbod aan instructiematerialen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...