woensdag 3 februari 2010

Dolfinarium in de klas


Vorig jaar heette het nog Expert op Afstand. En wij deden er toen een keer aan mee. Dat was toen een sessie met KNGF Geleidehonden. En dat was erg leuk.
Nu hebben we weer een sessie gedaan. Dit keer met het Dolfinarium. In deze blogpost wil ik daar iets over vertellen.

De sessie heet 'Ontmoet Spetter' en is eigenlijk bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool, zeg groep 7 en 8. Wij hebben het gedaan met een groep 3. Het lespakket dat het Dolfinarium opstuurde moest een tikkeltje aangepast worden aan het niveau van de kinderen, maar dat was prima te doen.
Op maandagmiddag 25 januari was het dan zover. Vooraf was de verbinding getest, dus we wisten zeker dat de technische kant van het verhaal geregeld was. De kinderen zaten klaar, even inbellen en dan maar afwachten.
We kregen verbinding met een heuse dolfijnentrainer. Zijn camera was opgesteld voor zo'n grote ruit waar dolfijnen achter heen en weer zwommen. De trainer had duidelijk ervaring en talent om met kinderen dit soort sessies te doen. Er werd op een leuke manier ingegaan op het trainen van de dolfijnen. De juf werd spontaan trainer en de kinderen werden dolfijnen. En het lukte ook nog om een trucje te leren.
Aan het eind van de sessie kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen. De vraag hoe je dolfijnentrainer kan worden werd natuurlijk ook gesteld. En eigenlijk was het antwoord erg geruststellend voor de kinderen. Want iedereen kan het worden. (Het is alleen jammer dat niet iedereen het kan zijn..., maar dat hebben we er maar niet bij verteld.)

Al met al was dit een zeer geslaagde sessie en ook zeer aan te bevelen voor andere basisscholen. Wij gaan volgend jaar ongetwijfeld weer een (andere) sessie doen.
Voor het inschrijven op de sessie van het Dolfinarium moet je er overigens op tijd bij zijn, want het Dolfinarium biedt het alleen in de winter aan. En het onderwerp is vrij populair.

Meer info over Expert op Afstand vind je op kennisnet. Ze hebben een vernieuwde website over videoconferencing. Als ik het goed begrepen heb, gaat Expert op Afstand daar ondergebracht worden. Zie videoconferencing.kennisnet.nl


(plaatje van expertopafstand.kennisnet.nl)

Meer lezen
Glasvezels
Kracht van het digibord
Expert op afstand (2)

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...