zondag 28 juni 2009

Expert op afstand (2)

Ik beloofde even terug te komen op 'Expert op Afstand'.

Eén van onze groepen 3 had een sessie via videoconferencing met stichting KNGF Geleidehonden. Hoewel op de website staat dat de les geschikt is voor de bovenbouw van de basisschool en het voortgezet onderwijs, gingen wij eigenwijs met groep 3 aan de slag.
Dat leverde erg verrassende vragen op. We legden contact met Martine en haar hond Nova. Een kind wilde bijvoorbeeld weten hoe de hond wist waar de supermarkt was. Martine vertelde toen dat de hond dat niet wist, maar dat zij hem de weg wees. En hoe dat verder in zijn werk ging.
Ik had gedacht dat de derdegroepers een spanningsboog zouden hebben van een kwartier voor dit soort lessen, maar na ruim drie kwartier namen we pas afscheid van elkaar. Blijkbaar was dit een erg motiverende werkvorm voor de kinderen.

Technisch gezien had ik veel meer haperingen verwacht. Het enige dat van te voren wat voeten (eigenlijk voetjes) in de aarde had, was het instellen van de firewall zodat de sessie opgestart kon worden. Verder liep het allemaal erg goed. De ondersteuning vanuit Expert op Afstand was geregeld met een vaste contactpersoon die goed de weg in de organisatie wist.

Volgend schooljaar zijn we vast van plan deze werkvorm vaker in te zetten. Een sessie met het Dolfinarium staat hoog op de lijst. Dat lukte deze keer niet, omdat zij alleen in de winter (als het Dolfinarium gesloten is) sessies doen. Maar nu we dat weten, kunnen we er op tijd bij zijn.

Expert op Afstand is een aanrader dus.


Meer lezen
Expert op afstand
Deelbaar digibord
Werkgroep Mediawijsheid

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...