dinsdag 21 oktober 2008

Meerdere muizen op 1 scherm


Op het bericht: stemkastjes en het digitale bord reageert Maarten Terpstra met een tip over software die te gebruiken is voor het digibord.

Hij schrijft: "Het product van het bedrijf waar ik werk kan in mijn ogen een enorme toevoeging voor de lessen in het onderwijs zijn, de eerste, praktijk ervaringen wijzen dat ook uit! De software maakt het mogelijk om meerdere (draadloze) muizen/ toetsenborden/ tablets op een computer aan te sluiten. Dus met meerdere pijltjes op het scherm. Wat we met de kinderen, en volwassenen merken is meer betrokkenheid bij het samenwerken op het scherm."

Naar aanleiding van zijn bericht heb ik even gesurfd naar de website van het bedrijf: Wunderworks. Daar valt te lezen dat de software teamplayer heet.

Ik heb geen flauw idee hoe die software werkt. Hoe weet je bijvoorbeeld welk pijltje van jou is? Een gratis versie voor het onderwijs komt volgens Maarten volgende week online.

Even afwachten dan maar. In de tussentijd kun je voor je digibord essentials terecht bij ICT Heutink. :-)


(plaatje via users.telenet.be/joosdr)

Meer lezen:
Het beste digibord idee
Hoofdtelefoons, een kopzorg minder
Klaslokaal van de 21e eeuw

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

7 opmerkingen:

cbtex zei

In dit filmpje op YouTube zie je een demonstratie van het gelijktijdig werken door meerdere gebruikers op het veelgebruikte Activboard van Promothean.

http://www.youtube.com/watch?v=m98fWEYA0EU

Groeten,
Corina Bakker,Texel

Remko Boers zei

@Corina:

Laten wij nou 'toevallig' ActivBoarden gebruiken op onze school. Bedankt voor de tip. Zou dit ook in Nederland leverbaar zijn? Eens even zoeken.

Maarten zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Maarten zei

Hebben jullie deze trouwens al gezien?

http://www.youtube.com/watch?v=b_FRmYXtneQ

Zien jullie hier toepassingen voor?

Maarten zei

Remko!

Leuk gelijk een blogpost!

Je vragen zijn logisch, om nu gelijk antwoord te geven:
ja de muizen kan je direct aansluiten op je computer. Technisch is er geen limiet aan het aantal input devices (muizen, tablets, toetsenbord), maar onze ervaring is dat je het met 30 muizen nog effectief is om samen te werken. 35 muizen lijkt mij voldoende voor een klas :)

De muizen kun je altijd onderscheiden van elkaar door dat elke muis een verschillende kleur krijgt.
Afgelopen week hebben we samen met Tessa Zadelhoff een test sessie gehouden met 17 kinderen, deze hadden stuk voor stuk geen probleem. De kinderen waren zeer enthousiast over het gebruik!

De software werkt onder Windows. XP, Vista en alle service packs.

Ga op 29 oktober naar de website en doe ervaring op! Zolang je het niet-commercieel gebruikt is het gratis voor drie muizen.

We werken nu aan een "rechten systeem" voor de gebruikers van de muizen, zodat de leraar te allen tijde de controle terug kan pakken. Geef je wensen vooral door!

Remko, mocht je een groep op de been krijgen dan kan ik als tegenprestatie wel een kortingcode uitgeven. Laten we daar contact over hebben.

Maarten

//Edit repost, per abuis verkeerde achternaam van Tessa Zadelhoff gepost. Excuus hiervoor.

Maarten zei

Beste Remko,

De software is sinds beschikbaar als download!

Een download is beschikbaar op www.wunderworks.com

Komende maanden zal de functionaliteit toenemen. Ben benieuwd naar je idee over het concept om meerdere muizen/ toetsenborden op een scherm aan te sluiten in de klas!

Maarten Terptra

Anoniem zei

Ik zie niet helemaal wat ik met allemaal muizen aan een pc moet doen in mijn klas. Handiger lijkt het mij als mijn beide pennen het zouden doen...tegelijkertijd... (ik heb een Activboard). Lijkt me ook nodig om dan draadloze muizen te hebben. Helaas is er bij ons op school geen geld over voor dat soort luxe-aankopen... :-s

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...