zondag 5 mei 2024

Over openingsfeest, vliegen, klimaatverandering, transitie en regeneratie.

Vorig jaar startte ik de zelfoogsttuin. En bij de ingang zette ik een schoolbord waar ik iedere week de oogst op noteerde. Dat schoolbord had ik gewoon op een plank geschroefd die ik tussen twee palen had bevestigd. Dat was heel functioneel, maar dat kon natuurlijk mooier.

Op andere tuinen had ik kraampjes gezien waar ook de voorgeoogste groenten in bakken gezet konden worden. Geïnspireerd op die kraampjes, maakte vrijwilliger Kees een ontwerpje voor ons eigen stalletje. En daar kon dan gelijk het schoolbord in opgehangen worden. 
Met zoveel mogelijk hergebruikte materialen, maakte Kees er een mooi bouwwerk van. Zie hiernaast het resultaat. Ik ben er dankbaar voor dat vrijwilligers als Kees zich zo betrokken voelen bij de tuin.

Het kraampje staat er trouwens mooi op tijd, want komende zaterdag vieren we ons openingsfeest bij Weij. De Groentemeester is dan natuurlijk ook open voor publiek. Ik geef om 10 uur en om 14 uur een rondleiding door de tuin. Dan kun je gelijk dit stalletje met eigen ogen komen bewonderen.

Er is natuurlijk tijdens het openingsfeest nog meer te doen. Kijk daarvoor op de website van Weij.
Voel je welkom!

--

De leestips

Hoeveel van dit soort berichten moeten we nog lezen voordat we doorhebben wat er aan de hand is. De aarde wordt steeds minder leefbaar. Alles zou er op gericht moeten zijn om de Aarde leefbaarder te maken. Maar we doen te weinig en te laat.

Zouden er echt mensen zijn die denken dat vliegen duurzaam kan zijn? Dan heb je wel een verknipt beeld van het begrip duurzaamheid.

En ook in dat deel van de wereld zien we extreme weersomstandigheden.

En nog een plek op Aarde met dezelfde symptomen.

Wij zijn echt niet de enige intelligente wezens op deze planeet. Ik durf zelfs de bewering aan dat sommige dieren wijzer zijn dan sommige mensen.

Kan iemand mij vertellen waarom dit een goed idee is? En als het dat niet is, is het dan nog wel mogelijk om het teniet te doen? Of hebben we hier te maken met een tipping point?

“Alleen minder vliegen helpt tegen klimaatschade.” Niet vliegen trouwens ook.

Goede verteller.

--

Geen kijktip deze keer
Geen opmerkingen:

Een reactie posten