maandag 21 maart 2011

Kieskast Online e.a.: Ter leering ende vermaeck

Met www.kieskast-online.nl is weer een nieuwe website geopend die zich rechtstreeks richt op leerlingen van de basisschool. Tussenkomst van de basisschool is niet nodig. De kinderen openen zelf een account en kunnen daar voor rekenen, taal, engels en verkeer spelletjes/activiteiten kiezen die ze zelfstandig kunnen doorlopen.

Dit is niet nieuw. Kijk maar naar rekentuin, squla, rekenen-oefenen, schoolopseef of beter spellen.
Voor kinderen (of ouders van die kinderen) is er genoeg te vinden waarmee ze kunnen oefenen met schoolwerk.

Cloud computing maakt dit mogelijk, want het enige dat voor deze applicaties nodig is, is een browser en een internetverbinding. In Nederland mogen we ervan uitgaan dat ieder schoolgaand kind die twee zaken tot z'n beschikking heeft.
Als we kijken naar de tijd die kinderen besteden op de computer dan ligt een doorbraak voor dit soort toepassingen voor de hand. Maar is dat wel zo?

Ik heb zelf geen kinderen van de leeftijd die met deze toepassingen iets kunnen. De een is peuter, de ander kleuter. Ik moet zeggen dat hun opvoeding tot dit moment nog redelijk internetloos verloopt. En de leerlingen op school verdwijnen na schooltijd wat dat betreft bij mij uit mijn vizier.
Wie heeft er ervaringen met zijn eigen kinderen dat dit soort toepassingen wel gebruikt en verwelkomd wordt door de kinderen zelf? Of zijn het de ouders of de school die aangeven dat ze dat maar 'moeten' doen als ze toch op de computer zitten? Omdat dat goed is voor hun ontwikkeling.

Is er iemand die hier iets over kan zeggen?

Meer lezen
Verkeerslessen via schoolopseef
Rekentuin krijgt concurrentie: Wizzworld
Jeugd van tegenwoordig

Of abonneer je via RSS of email >>> Wat is rss?

1 opmerking:

Marco Meurink zei

Kleine aanvulling: Kieskast-online richt zich zowel op gebruik op scholen als op thuisgebruik. We zitten nu in de proeffase, iedereen kan gratis inlogcodes aanvragen. We zijn uiteraard zeer geïnteresseerd in reacties!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...