woensdag 21 oktober 2009

Het voordeel van advertenties op je blog


Voordat ik er aan begon heb ik lang getwijfeld of ik het wel moest doen.
Vorig jaar november heb ik er een poll aan gewijd. De reacties waren divers, maar overwegend negatief. Ik zou het niet moeten doen. Redenen die aangegeven werden waren:
de uitstraling van mijn blog zou ik er mee schaden;
ik zou mijn onafhankelijkheid verliezen;
en ik zou er toch niet zo heel veel aan over houden.

Toen besloot ik in eerste instantie naar mijn lezers de luisteren.

Maar na een tijdje op een lager pitje geblogd te hebben, kwam ik weer terug. En het Blogger-dashboard had er een tabblaadje bij gekregen. Onder het motto: "je kunt beter spijt hebben van dingen die je gedaan hebt, dan van dingen die je niet gedaan hebt", ben ik mijn beslissing gaan heroverwegen. En in juli dit jaar heb ik bij de opfrisbeurt van mijn blog toch de stap genomen.

Er ontstond in de reactie nog even discussie tussen Willem en Marcel.
Marcel vroeg me om jullie op de hoogte te houden of het iets oplevert. Bij deze wil ik dat best doen. Het is namelijk (bij mij) geen vetpot.
Ik heb sinds juli het Adsense-programma 'aan' staan. De eerste maand leverde helemaal niets op. Daarna komt er druppelgewijs steeds een paar cent binnen. We zijn nu ongeveer 4 maanden verder en ik heb nog geen tientje bij elkaar gesprokkeld. Dus voor de opbrengsten hoef ik het niet te doen. Zeker als je weet dat je pas bij 70 euro iets van Google krijgt.

Waarom staan die advertenties er dan toch nog op?
Nou, eigenlijk is dat heel simpel.

Ik schrijf vooral over onderwerpen die mij interesseren. En Google is vrij goed in links ernaast te plaatsen die daar prima bij passen. Daar zitten geregeld links tussen waarvan ik nog nooit gehoord had. En die bezoek ik dan. Een soort reclamefolders op je deurmat waar je zelf om gevraagd hebt dus.

Er kleeft wel een nadeeltje aan bovenstaande. Want ik mag van Google Adsense niet zelf op mijn advertenties klikken. Daarmee zou ik voor mezelf inkomsten genereren. En dat vinden ze niet goed. Ik weet niet hoe ze daar achter komen, maar dat kunnen ze ongetwijfeld. En je straf is dan dat je uit het Adsense programma gegooid wordt.

Mijn oplossing daarop is ook weer vrij simpel. Aan de linkerkant heb ik een uitgebreide versie van de advertenties staan en daar staat het webadres van de link er gewoon bij. Dat adres tik ik dan zelf wel in in mijn browser. Werkt ook. :-)

Wat zijn de ervaringen van anderen met advertenties op hun blog?
Willem? Pierre? Jeroen? Annet? André? Patrick? Iemand anders?


(Plaatje van candybox.nl)

Meer lezen
Werken op een ander niveau
WitBlauw in een nieuw jasje
Gezien worden

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

5 opmerkingen:

Karin Winters zei

persoonlijke mening: ik heb geen advertenties op mijn weblog omdat ik mijn weblog bij een host heb staan. Ik vind de advertenties te nadrukkelijk en ook niet aangepast aan de stijl van een weblog (kleur en lettertype)
Ben wel een tijdje lid geweest van een club die jou advertenties aanbieden en als je die dan dmv een blogpost plaatst krijg je geld (of bonuspunten). Nadeel van Google ads vind ik dat je niet zelf de reclame kunt bepalen en er soms wel kromme dingen in zetten. Waag eens een poging met een blogpost de naakte waarheid, kijken wat er dan gebeurt.

Remko Boers zei

@Karin:
Ik heb inderdaad ook bij gekeken of je ergens advertenties had staan. En ik kwam die nergens tegen. Ik vind jouw blog zowel qua kleurgebruik en stijl, als de manier van schrijven erg aantrekkelijk.
Je kunt de layout van de advertentie in Google Adsense overigens zelf instellen. Bij jou zou je dan voor donkerrood en zwart kunnen gaan. Die bloemetjes worden wat moeilijk. ;-)
Ik ga me niet wagen aan een blogpost met de titel die jij voorstelt. Wel kun je in je Adsense-account urls aangeven waarvan je geen advertenties op je blog wilt hebben. Dus enige controle heb je wel.

Kun (en wil) je ook delen met welke club jij in zee ging voor die advertenties op je blog? En waarom doe je dat niet meer?

André Manssen zei

Ik ben eigenlijk niet voor reclame. Heb er wel iets opstaan van het POLS Netwerk. Maar aan Google ads begin ik niet. Vanwege de lelijke reclame bij de gratis web-log.nl heb ik dan ook de betaalde versie.

Remko Boers zei

@André:
Mag ik vragen waarom je toch iets van POLS netwerk op je blog hebt staan, terwijl je aangeeft dat je eigenlijk tegen reclame bent?

Goedkoper zei

Dit is een reactie op de post van Karin Winters:
Je kan de advertenties ook in kleur en lettertype aanpassen.
Denk bijvoorbeeld aan google adsense.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...