maandag 3 maart 2008

Vries je beamer


Vandaag toch een aardige tip gekregen van een collega met betrekking tot het gebruik van een digibord.

In de voorjaarsvakantie is de server op onze school vernieuwd en zodoende werden alle systemen aangesloten op het WSUS systeem van Microsoft. Dat systeem verdeelt en regelt de updates naar de clients in het netwerk. Op een gegeven moment gingen in een klas alle computers tegelijk uit omdat ze opnieuw moesten opstarten van de server. Zo ook de computer die aan het digibord gekoppeld was. En dat is nou net niet handig als daar de taken voor het zelfstandig werken opstaan...

En daar had die collega dus een tip voor. Op de meeste beamers zit een functie 'freeze' waarmee de beamer het beeld vasthoudt dat op dat moment geprojecteerd wordt. In dit geval de taken van het zelfstandig werken. Als dan de computer opnieuw opstart, maakt dat niets uit.
Deze truc is ook handig als je tijdens het zelfstandig werken de digibordcomputer wil gebruiken voor een leerling die met een individueel programma moet werken. Je bevriest het beeld op de beamer en je kunt de computer verder vrij gebruiken.
Of je wilt even je email lezen als de kinderen zelfstandig bezig zijn. Die email gaat de klas niets aan. Je bevriest weer dat beeld van de beamer en de leerlingen merken er niets van.

Ik vond het een heel handige en vooral praktische tip.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...