woensdag 8 mei 2013

Ga toch bloggen!

Op Edudemic las ik afgelopen week een helder artikeltje waarom je zou moeten beginnen met bloggen. Echt, je zou moeten beginnen met bloggen...

Zij stellen drie vragen die mensen zichzelf stellen als ze overwegen te starten met bloggen:
1. Niemand wil toch weten wat ik erover denk. Toch?
2. Geeft het niet veel te veel druk dat je iedere keer weer nieuwe onderwerpen moet verzinnen?
3. Waar haal ik de tijd vandaan?
Als je jezelf die vragen ook wel eens stelt, ben je er rijp voor om een blog te beginnen. Als je gaat bloggen over je onderwijs, zul je merken dat je daar automatisch in gaat groeien.

Gerelateerd aan het bovenstaande is het misschien aardig om de post op FreeTech4Teachers over hetzelfde onderwerp (namelijk bloggen) te noemen. Richard Byrne geeft het simpele idee om iedere vrijdag in je lesrooster tijd vrij te maken om leerlingen te laten bloggen over wat ze die week geleerd hebben. Je traint daarmee het reflectieve vermogen van de leerlingen. Naast het schrijven van hun eigen blogje, leer je ze uiteraard gelijk ook om feedback op elkaar te geven. Iedere leerling geeft een reactie op de post van een ander. In die reactie geven ze antwoord op een vraag uit de post, of ze geven een simpel compliment over wat diegene die week geleerd heeft.
Richard schrijft: "The point is to get students in the habit of reflecting on what they learned. You should do the same."

En ja, daar is bloggen dus uitermate geschikt voor.


(bron plaatje)

Meer lezen
2 manieren om de communicatie met ouders te verbeteren
Bloggen met leerlingen
Drie webteams in je klas

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...