dinsdag 22 mei 2012

4 sites met lesideeën (en nog twee)


Op zoek naar lesideeën? Neem eens een kijkje bij onderstaande sites. Misschien vind je er iets van je gading.

Piekie.com
Overzichtelijke site, keuze uit boeken, thema's of vakgebieden. Alles netjes geordend. Zoeken kan zonder registratie, maar zodra je iets wilt downloaden is registratie vereist. Na registratie en inloggen is het gebruik gratis.

123lesidee.nl
Dit is een verzamelsite die (voornamelijk) linkt naar andere bronnen. Erg veel lesideeën te vinden. Leuk om eens in rond te struinen. Ik weet niet of je iets snel kan vinden als je iets specifieks zoekt.

Lesidee
Blog van Paul Koning. Hij is groepsleerkracht en ict coordinator op zijn school. Hij heeft het blog gemaakt om zijn verzamelde ideeën te ordenen en ook voor een ander bruikbaar te maken. Alles staat netjes in categorieën. Het blog bestaat sinds januari 2012.

LesPO.nl
Dit is een wiki die gestart is door dezelfde Paul Koning. Je zal dus (veel) overlap aantreffen met het bovengenoemde blog. Het verschil met het weblog is dat de wiki bedoeld is om samen te werken. Hij nodigt collega's dan ook uit om bij te dragen aan de wiki.

Uiteraard heb je naast deze bronnen nog tal van andere sites waar je je lesideeën vandaan kunt halen. Nou vooruit, nog twee:

www.leerkracht.nl
Deze site wordt inhoudelijk verzorgd door Zwijsen, de KRO en Saxion Hogeschool IJselland.

www.wikiwijs.nl
Dit is uiteraard de site waar we met zijn allen naar toe zouden moeten gaan. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee of dat ook daadwerkelijk zo is. De ambities waren hoog toen het initiatief gestart werd.

Aanvullingen zijn welkom in de reacties hieronder. Waar vind jij je lessen of lesideeën?


(bron plaatje)

Meer lezen
Maak instructies met Screenchomp (iPad)
Aanbevolen blogs
Informatievaardigheden voor leraren

Zie ook mijn andere profielen Of abonneer via Email Rss

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...