zondag 13 juni 2010

Opgroeien in een slechte wijk

"Volgens steeds meer wetenschappers is de opvoeding die je van je ouders krijgt een stuk minder belangrijk voor je latere succes dan we altijd aannemen. Eén van de factoren die we over het hoofd zien, is de buurt waarin je opgroeit." (bron: Kennislink)

Als je arme, laagopgeleide gezinnen in een betere wijk laat wonen, heeft dat een direct effect op de schoolprestaties van de kinderen van dat gezin. De conclusie dat je dan dus maar gezinnen moet verhuizen om betere kansen voor kinderen te creëren, is misschien wat kort door de bocht.
Wel is de stelling aardig om niet alleen te kijken naar de kwaliteit van het onderwijs als je kansen voor kinderen wilt vergroten. Het gaat ook om de buitenruimte in een wijk. Voldoende veilige speelmogelijkheden, goede aanpak van jeugdcriminaliteit, onderhoud van woningen e.d.

Als je wilt weten of je school in een goede of slechte wijk staat, kun je dit overzicht raadplegen. De wijk waarin mijn school staat, staat minder hoog op de lijst dan ik dacht. (Hoger is slechter.) Dat is ook goed om te weten.

Meer lezen
Gastindeklas.nl
Over Lowan
Klassenverkleining en ruimte

Of abonneer je via RSS of email
>>> Wat is rss?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...