zondag 1 januari 2017

Laatste bericht

Ik val maar meteen met de deur in huis. Dit is het laatste bericht dat op dit blog verschijnt.

Ik ben in januari 2008 begonnen met bloggen vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid wat 'bloggen' precies was en hoe het mij kon helpen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik heb in de verstreken periode heel veel geleerd. Ook hielp het mij in het vormen en onderhouden van een professioneel netwerk.

Ik leerde door het bloggen wat rss is en daar maak ik nu nog steeds gebruik voor mijn nieuwsvoorziening. Ik volg traditionele kanalen van nieuws eigenlijk helemaal niet meer. Ik leerde heel veel webtools kennen die handig zijn in werk en onderwijs. Ik leerde heel veel over wetenschappelijke modellen rondom onderwijs en ict. Ik stuitte op allerlei rapporten en publicaties over de ontwikkeling van (onderwijs)technologie. Ik leerde nieuwe mensen kennen. Ik ging soms zelfs bij ze op bezoek. Ik deed verslag van studiedagen en masterclasses die ik volgde of verzorgde. Ik deelde (les)materiaal dat anderen goed konden gebruiken. En dat was allemaal leuk.
Na 8 jaar bloggen, soms heel regelmatig en soms wat minder frequent, vind ik het echter mooi geweest. Soms het is goed om ergens gewoon mee te stoppen.

Door een aantal dingen te stoppen, onder andere dit blog, schep ik ruimte om nieuwe dingen te beginnen. Wat die dingen precies zullen zijn, weet ik nog niet. Maar dat komt vanzelf. Onder het motto: Snoei zorgt voor groei.

Mijn blog is te volgen geweest via email, twitter, linkedin, rss en facebook. Of door gewoon af en toe langs te komen op blogger. De bijbehorende facebookpagina heb ik een aantal weken geleden al opgedoekt. Dit bericht wordt via de andere kanalen nog wel doorgezet. Maar hierna houdt dat dus op. Ik weet nog niet of ik het blog laat staan. Voorlopig in ieder geval wel, maar misschien verwijder ik het op den duur wel helemaal. Maar uiteraard niet voordat ik het op de één of andere manier heb opgeslagen voor eigen toekomstige naslag. (Als je daar tips voor hebt, houd ik me aanbevolen, overigens.)

Ik wil al mijn lezers bedanken voor het meelezen en de vele positieve reacties die ik door de jaren heen gehad heb op de berichten die ik schreef. Dit was het dan.

Dag!