vrijdag 30 december 2016

Jaaroverzicht 2016

Zoals ik het de laatste jaren heb gedaan, wil ik ook dit jaar afsluiten. Hieronder volgt het jaaroverzicht 2016 van dit blog.

Ik schreef dit jaar in totaal 44 berichtjes. Dat zijn er fors minder dan het jaar ervoor. Toen schreef ik er 107. En het meest opvallende is misschien wel dat ik er dit jaar 27 in de maand januari schreef en daarna eigenlijk steeds minder. Na de zomervakantie zijn het er met deze erbij maar 4 geweest.

De klad zit er dus behoorlijk in, zou je kunnen zeggen.

Eens even een blik op de statistieken.
Totaal aantal unieke bezoekers dit jaar: 15332
Totaal aantal paginaweergaven dit jaar: 22930
Maand met de meeste paginaweergaven: januari (3425)
Dag met de meeste paginaweergaven: 11 januari (169)

Januari deed het afgelopen jaar beter dan de beste maand van het jaar daarvoor. Maar verder lopen de bezoekcijfers en het aantal reacties terug. De meest voor de hand liggende verklaring daarvoor is dat ik dit jaar steeds minder geblogd heb.

En dan de top 5. Die is ook interessant te noemen.

De top 5 van meestgelezen blogposts van 2016:
1. Studiedag SCOH 2016: ict als middel - 403 weergaven
2. 5+ aandachtspunten voor registreren bij webdiensten - 335 weergaven
3. Werken op de P. Oosterleeschool? - 285 weergaven
4. 7 manieren waarop gamingprincipes kunnen bijdragen aan onderwijs - 269 weergaven
5. Wijsheid van de menigte en klassengrootte - 256 weergaven

De meest gelezen post is een blogberichtje uit september. Mijn werkgever organiseerde toen een studiedag. En samen met een collega/directeur heb ik een onderdeel verzorgd. Daar deed ik verslag over en die post is dus (relatief) veel gelezen.
Verder is de nummer drie ook werkplek-gerelateerd. Ik wist na de zomervakantie al dat ik vanaf januari 2017 niet meer op de P. Oosterleeschool zou werken. Ze wilden me niet kwijt, maar ik vond het tijd om te stoppen. Dat is mijn eigen keuze geweest. Had te maken met een veranderende thuissituatie. Ik heb toen een berichtje geschreven omdat de school naar een opvolger op zoek was. En eigenlijk zijn ze dat nog steeds. Mocht je interesse hebben in één dag los de ict van een basisschool doen, dan zou je contact op kunnen nemen met de school. Wie weet.

Voor nu wens ik iedereen een goede jaarwisseling toe.