dinsdag 8 april 2014

Tijd besparen met nakijken? Met Quick Key kan dat

Hoe mooi zou het zijn als je als leraar niet meer hoefde na te kijken? Je kunt leerlingen natuurlijk laten oefenen op een computer en dan de computer het (nakijk)werk laten doen. Maar er zijn maar weinig leraren die net zoveel computers als schriften (of papier) tot hun beschikking hebben. Er wordt toch nog vooral veel op papier gewerkt.
Ik kwam afgelopen week een app tegen die dit probleem oplost en mij het proberen waard lijkt. Hij heet Quick Key. Kijk het filmpje hieronder maar eens.Ze gaan er hierbij vanuit dat de leerling het werk maakt en dat de leraar vervolgens het werk gaat zitten scannen. En dat is inderdaad een mooie manier van werken. Het bespaart je (bij meerkeuzevragen) een hoop werk. Volgens mij kun je er net zo goed voor zorgen dat leerlingen zelf een antwoordblaadje scannen met een device dat in de klas ligt. Als ze dan klaar zijn met het werk, zien ze direct of het goed of fout gemaakt is.

Veel citotoetsen zijn meerkeuzevragen. Als je de citotoetsen invoert in deze app, ben je veel sneller klaar met nakijken daarvan.
Waarom heeft Cito eigenlijk zelf nog niet zo'n app uitgegeven...?

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...