woensdag 15 januari 2014

Muiswerk voorlopig gratis

"Begin 2014 lanceert uitgeverij Muiswerk Educatief ‘Muiswerk Compleet’. Een nieuw en compleet pakket online oefenprogramma’s voor op school en thuis, voor taal en rekenen, voor groep 4-8 (aangevuld met modules voor groep 1-3) tegen een prijs die de concurrentie slapeloze nachten zal bezorgen. Hoe zijn zij bij dit aanbod gekomen? En zit er een addertje onder het gras? Een gesprek met Sander Beek, aanstichter van de nieuwe richting die de uitgeverij is ingeslagen." (Bron)

Gaat de prijzenoorlog onder educatieve uitgevers nu dan echt beginnen? Uitgevers hebben door dat digitale methoden de toekomst hebben. Het goud dat ze in handen willen krijgen, zijn de gegevens van de gebruikers. Welke oefeningen worden veelgebruikt? Welke prestaties worden geleverd? Op welke momenten van de dag? Hoe lang? Wordt instructie gevolgd door verwerking, of andersom? Waarin verschillen snelle leerders van langzame leerders? Kun je op basis van grote datasets voorspellingen doen over de schoolloopbaan van leerlingen? Welke onderdelen van methodes verdienen onderhoud.
De bedrijven die die informatie in handen krijgen (of hebben), zullen hun methodes en materiaal veel sneller kunnen verbeteren. En het algemene gevoel is dat we nu aan de vooravond staan van die ontwikkelingen. Basispoort is er niet voor niets zo snel doorheen gedrukt. De Muiswerken, Rekentuinen, KhanAcademies e.d. liggen op de loer om marktaandeel af te pakken. Of niet?

Wat Muiswerk betreft, ook hier is gratis niet gratis. Je betaalt namelijk met je (gebruikers)gegevens. Welkom in het tijdperk van Big Data en Learning Analytics.2 opmerkingen:

Theo Schijf zei

Tjonge, Remko, zo had ik het nog niet bekeken. In het artikel legt Sander perfect uit WAAROM wij Muiswerk een jaar gratis aanbieden en nog een jaar voor 50%. BIG DATA is NIET de reden, welles, nietes, welles, niet dus. De reden is simpel: scholen hebben nu even geen geld en zouden anders geen kennis kunnen maken met de kracht van onze producten. Zodra ze dat wel gedaan hebben willen wij graag een redelijke financiële vergoeding. Die rekent Sander zelfs voor. Echt waar!

Bedankt voor je doorverwijzing!

Vriendelijke groeten, Theo Schijf.

Remko Boers zei

@Theo,
Ik vind het een mooi initiatief van Muiswerk. En ik denk dat het pakket een school veel te bieden kan hebben.
Op deze manier zullen scholen inderdaad eerder bereid zijn om met het pakket te experimenteren. En Muiswerk hoopt er natuurlijk op dat scholen het pakket nadien zullen aanschaffen. Jullie doen je werk ook niet gratis, lijkt me.

Hoewel ik het moeilijk te geloven vind dat de verzamelde data geen rol speelt, heb je er gelijk in dat ik daar geen hard bewijs voor heb. En daarmee zou het een welles-nietes-spelletje worden. Laten we dat maar niet spelen... :-)
Ik wens jullie veel succes met de actie. Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...