woensdag 21 augustus 2013

3 Alternatieven voor Socrative

Any device?
In het vorige bericht vertelde ik al dat Socrative op onze apparaten onverklaard (nog wel, we vinden wel een verklaring) niet werkt.
Er is een probleem met de activering van de invulvelden bij de vragen door de leerlingen. Daardoor wordt de cursor niet actief en kan de leerling geen antwoord typen. Het gevolg is dat je de vragenlijst alleen af kunt maken, door hem geheel opnieuw te starten. En dan kan het weer voorkomen dat je op een willekeurig invulveld blijft hangen. Dat werkt uiteraard zeer frustrerend. In de twee klassen waar we mee proefgedraaid hebben, was er 1 leerling die de vragenlijst helemaal af kon maken. Hij merkte op dat hij alles via het toetsenbord had gedaan en niets via het touchscreen.
Het zijn overigens Windows 8 systemen en socrative heeft voor zover ik weet geen app voor dat platform. Dat hoeft ook niet per se, want wij zouden gewoon gebruik moeten kunnen maken van de webapp.

Maar goed, de titel van dit bericht is 3 alternatieven voor Socrative. En de ongeduldigen onder jullie willen het natuurlijk graag horen. En wel nu. Daar komt ie.

1. InfuseLearning
Via www.alternativeto.net (zie vorig bericht) kwam ik bij www.InfuseLearning.com. Een korte kennismaking vind je in onderstaande video:


2. Answer Pad
Zowel Frans Droog als David Kapuler geven op hun blog aan dat Answer Pad voldoet als vervanger van Socrative.

3. Mentimeter
Deze tool is niet helemaal vergelijkbaar. Maar hij is wel laagdrempeliger omdat je er geen account voor hoeft aan te maken. Mentimeter is vooral geschikt als je even snel een vraag wilt laten beantwoorden. Het is niet zo geschikt als je een les met vragen en opdrachten wilt voorbereiden.

Tot zover dit lijstje. Andere alternatieven hoor ik uiteraard graag. Laat maar een berichtje achter.

(De bonus komt van Richard Byrne. Hij heeft ook zo'n lijstje gemaakt. Maar dan beter.)

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...