donderdag 2 mei 2013

Nearpod niet alleen voor iOS

Nearpod is een tool waarmee je presentaties (lessen) kunt delen met je leerlingen. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben, dan is onderstaand filmpje een aardige inleiding.Nearpod wordt gebracht als gratis app op iOS-devices. Het werkt dus op iPods, iPads en iPhones.
De leraar maakt een gratis account aan, en deelt zijn werk door middel van een code met zijn leerlingen.
Echt interessant wordt het pas, als de leerlingen tijdens de les allemaal een eigen device hebben. Hoe je dat voor elkaar krijgt, is een vraagstuk op zich. Je kunt dat doen door BYOD of door de apparaten als school aan te schaffen. Eenmaal 1 op 1 voorzien van apparaten, maakt Nearpod divers gebruik mogelijk. Je kunt je afvragen of je dan nog een digibord nodig hebt. Je kunt zelfs je huiswerk via Nearpod meegeven. Zeker weten dat de leerlingen dat leuker vinden dan suffe werkbladen.

Het grote nadeel van Nearpod vind (vond) ik dat je het systeem alleen kunt gebruiken op iOS systemen. Maar dat is nu dus voorbij. Nearpod is verstandig geworden, en ze hebben tot op zekere hoogte gezorgd dat de dienst beschikbaar is op alle platformen, zelfs via het web.
Ze maken daarbij jammer genoeg gebruik van het freemium-model op een manier die mij niet zo goed uitkomt. Want als je met Windows 8 apparaten gebruik wilt maken van Nearpod, zit je vast aan een Gold of School account. Gratis uitproberen kan overigens wel.
Wat mij betreft zouden ze er verstandig aan doen om te zorgen dat het gratis account ook gebruik kan maken van de webversie. Volgens mij wordt de Nearpod community daar alleen maar groter van, en neemt hun waarde toe.

Meer info vind je op het Nearpod blog:
Enjoy Nearpod... even without iPads
Nearpod School Edition has arrived
Overzicht Free-Gold-School Editions


Gespot via See Genius

Meer lezen
Nearpod maakt werken met iPads in de klas makkelijk
Vragen bij samenwerkend leren
Zit tussen je leerlingen

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...