dinsdag 19 februari 2013

Duh boekjes, de nieuwe junior informatieboekjes

Op www.duhboekjes.nl word je geïnformeerd over een nieuw ontwikkelde serie boekjes die een beetje lijkt op de serie junior informatieboekjes. Deze boekjes worden echter niet op papier uitgegeven, maar zijn beschikbaar op de iPad. En het voordeel daarvan is dat er interactieve elementen toegevoegd kunnen worden. (En dat hebben ze dan ook gedaan.)
Vooralsnog zijn er over vier onderwerpen boekjes beschikbaar: friet, katten, vulkanen, kastelen en ridders. Voor €3,49 per stuk zijn ze te koop in de iBookstore. Voordat je de aanschaf doet, kun je een voorbeeld bekijken.

Dan vraag ik me nu verder wel af hoe je dit als school aanschaft. Je gaat echt niet 20 keer €3,49 betalen als je het op alle iPads beschikbaar wilt hebben, toch?

En een beetje jammer is het ook dat het alleen voor de iPad beschikbaar is. Zoiets moet toch te maken zijn zodat het crossplatform te gebruiken is...

Verder alle lof voor de makers. Dit laat goed zien wat het verschil kan zijn tussen papieren uitgaven en het gebruik van boekjes met interactieve elementen.


Meer lezen
Waar moet je op letten bij invoeren tablets?
Op zoek naar geschikte apps?
Slate Science heeft eerste app klaar


2 opmerkingen:

Duh Boekjes zei

Dank voor de lof! Uiteraard willen we zelf graag ook dat Duh boekjes op een haalbare manier beschikbaar komen voor scholen. We zoeken nog naar een oplossing hiervoor.
Duh boekjes op andere tablets dan de iPad zit er voorlopig niet in. Ze zijn gemaakt in iBooks Author van Apple en dat is niet zo maar over te zetten, hoe graag we dat ook zouden willen. Suggesties zijn dus welkom.
Ondertussen werken we verder aan een nieuwe serie titels waarvan de eerste komend voorjaar verschijnen.

Remko Boers zei

'k Ben benieuwd naar de oplossing om het voor scholen op een haalbare manier beschikbaar te maken.
Suggesties over hoe je zoiets crossplatform kan maken, heb ik eerlijk gezegd niet.
Ik zou echter niet wedden op 1 paard en vast zitten aan Apple. Voorlopig doet de iPad het nog aardig in het onderwijs. Maar of dat lang zo blijft, valt nog te bezien. Daar zijn de experts ook nog niet over uit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...