dinsdag 29 januari 2013

Apple TV op je pc voor 12 dollar

Op netwerkbijeenkomsten kwam ik al vaak genoeg een workshopleider tegen die met een iPad het digibord (of eigenlijk de projector) stond te bedienen. Dat deden ze dan met een AppleTV. En er werd gezegd dat dit een makkelijke manier was om interactiviteit aan ieder scherm toe te voegen. Een touchscreen zou hiermee overbodig worden. En dat zou ook schelen in de kosten. Zeker argumenten die hout snijden.

Ik heb deze configuratie van hardware echter nog zelden in een (basis)school gezien. De meeste scholen hebben nou eenmaal al in de meeste klassen al digiborden hangen. En die doe je ook niet weg om eens te experimenteren met AppleTV. Toch?

Nu is er Airserver. En qua prijs komt dat heel dicht in de buurt van 'daar kunnen we best eens mee experimenteren'. Het kost namelijk (voor het onderwijs) maar 12 dollar voor een licentie om het op 3 pc's te installeren. En eigenlijk doet het verder hetzelfde als een AppleTV. Het zorgt er namelijk voor dat het scherm van je iPad, je iPhone, of iPod Touch op het grote scherm geprojecteerd wordt. En dat kan best handig zijn als je met iPads in je klas aan de slag gaat.
Je moet wel even opletten welke devices wel en niet ondersteund worden, want het gaat om de iPad2 en hoger, iPhone 4s en hoger en iPod Touch 5. Als je iOS devices hebt die ouder zijn, werkt het dus niet. Dat maakt gebruik van de devices van leerlingen (via BYOD) misschien niet altijd mogelijk.
En op Windows xp werkt het ook niet. Je hebt minimaal Windows 7 nodig.

Er is trouwens ook een gratis versie van Airserver. Maar de uiterste houdbaarheid daarvan is maar 7 dagen. Duidelijk bedoeld om even uit te proberen, maar niet meer dan dat.


Meer lezen
Over schrijftechnologie
Youtubefilmpjes downloaden e.a.
Gebruik Instant Classroom voor een andere klasindeling

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...